Materiaalit
Julkaisut:
Digitaaliset työkalut auttavat jäljitettävyyden todentamisessa (Kehittyvä Elintarvike 5/2021)
Nyt on aika nostaa ylpeästi alueen ruokakulttuuria esiin (Kaleva 9.10.2021 s. 40)
Pohjois-Pohjanmaan ruokamatkailua viedään eteenpäin yhteistyöllä (Oamk Journal 9.9.2021)
Teknologian mahdollisuudet pienissä elintarvikealan yrityksissä - Opintomatka Pohjanmaalle 20.-21.11.2019 (Aitoja makuja verkkolehti 2/2020)
Potkua elintarvikevientiin Grüne Woche -messuilta (Kaleva 7.4.2019 s. 40)
RUOKARIIHI-hanke muualla mediassa:
- Traceability & Big Data is presented to Oulu's regional node (S3P T&BD, 31.5.2021)
- Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa - katsaus alueemme ruokaketjun kehittämiseen (Aitoja makuja verkkolehti 1/2021)
- Markkinavuoropuhelun lähtölaukaus Oulun Lähiruoka- ja Hankintatreffeillä (Maaseudunhankinnat.fi, 24.9.2019)
- "Teknologian hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa" teematilaisuus veti väkeä (Oulun yliopisto, 6.5.2019)
Videot:
Lähiruoan potentiaali ja ammattikeittiöyhteistyö -videosarja:
Tapahtumat:
Teknologian mahdollisuudet elintarvikeyritysten liiketoiminnan sujuvoittajana -webinaari 10.11.2021
- Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden (VR/AR) ratkaisut teknologia-alalla (Head Of Design and Co-Founder Matti-Juhani Pekkanen, 3D talo)
Ruokamatkailu nousuun Pohjois-Pohjanmaalla -webinaari 8.6.2021
Ammattikeittiöt asiakkaaksi -webinaari 11.5.2021
- Maakunnallisia onnistumisia ja yhteistyötä
- Avaimet yrittäjyyteen -hanke (Projektipäällikkö Minna Paakkola, ProAgria Oulu)
- Onnistumisia Pohjois-Pohjanmaalta: Yhteistyöllä lisää lähiruokaa ammattikeittiöihin (Elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen, Ruokeva, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset)
- Uusia toimintamalleja alueellisen yhteistyön lisäämiseksi (Projektipäällikkö Ronja Kuorikoski, RUOKARIIHI, Oulun ammattikorkeakoulu)
- Satakunnan ruokaketju - haasteista mahdollisuuksiin (Marko Jori, Pyhäjärvi-Instituutti ja ruoka-asiantuntija Anna Kari, Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Länsi-Suomi, Sikses parasta lähiruokaa)
- Video
- Miten tuotteet julkisen puolen ammattikeittiöille? (Hankinta-asiantuntija Juha Väyrynen, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ja hankinta-asiantuntija Katri Sipola Monetra Oulu Oy)
- Miten 40 vuotta kokkina on koulinut minusta ruokayrittäjän (keittiömestari, Jyrki Sukula)
Teknologiasta potkua elintarvikealan yrityksiin -virtuaalitapahtuma 6.5.2021
Kalariihi & Lähiruoka- ja hankintatreffit 18.9.2020
- Lähiruoka- ja hankintatreffit 2020: Miten hankin pötyä pöytään - Onnistunut lähiruoan hankinta -paneelikeskustelu
Ruokamatka Pohjois-Pohjanmaalle -webinaari 26.8.2020
- Miltä Pohjois-Pohjanmaa maistuu? (Projektipäällikkö Kristiina Havas, Hungry for Finland - Ruokamatkailun tuotteistamishanke, Haaga-Helia)
- Williä ruokaa Kuusamosta (Matkailualan yrittäjä Sirpa Kämäräinen, Isokenkäisten Klubi Oy)
- Ruokamatkailu Oulun alueella – mahdollisuudet käyttöön (Elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset)
- Lähiruoka osana Rokua Geopark -alueen matkailutarjontaa (Projektipäällikkö Mikko Kiuttu, Humanpolis Oy)
- Punaista heraa ja muttia etsimässä (Historiantutkija Anne Ruuttula-Vasari)
- Alueen ruokaidentiteettiä etsimässä (Ravintola- ja matkailualan yrittäjä Hanna Saari, Hiekkadyyni Oy)
Lähiruoka- ja hankintatreffit 20.9.2019
Tilaisuuden avaus (Projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus)
- Paikallisen kalan matka merestä ruokapöytään
- Kalatalousneuvoja Iiro Majuri, Oulun seudun Leader: Esitysmateriaali
- Kotimaan ostoista vastaava Samu Pelkonen, Hätälä Oy: Esitysmateriaali
- Lähiruuan reitti hankintalain temppuradalla (Hankinta-asiamies Tiina Talala, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät)
- Vastuullisuus elintarvikehankinnoissa (Hankintalähettiläs Auli Väänänen, MMM)
- Vinkkejä lähi- ja luomuruokahankintoihin (Hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria)
- Ruokaan liittyvät kuljetushankinnat (Asiantuntija Taneli Varis, Motiva)
- Maaseudunhankinnat.fi – tietoa ja osaamista maaseudun yrityksille (Projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus)
Teematilaisuus - Teknologian hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa 6.5.2019
- Labrobot-projekti (Juha Röning, Oulun yliopisto)
- RUOKARIIHI-hankkeen esittely (Päivi Vitikka, Oulun ammattikorkeakoulu)
- Elintarviketurvallisuus ja sen mittaaminen (Anna-Liisa Välimaa, Luonnonvarakeskus (Luke))
- Johdatus data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämiseen (Satu Tamminen, Oulun yliopisto)
- Konenäön hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa (Pekka Sangi, Oulun yliopisto)
- Robotics for food industry (Antti Tikanmäki, Oulun yliopisto)
Yritysesittelyt:
- SPECIM, Spectral Imaging Ltd.
- Cobra Systems Oy
- Mekitec Oy
- Probot Oy
- Valio Oy
Matkaraportit:
- Grüne Woche (IGW) -kuluttajamessut 2020
- Grüne Woche (IGW) -kuluttajamessut 2019