Oulun ammattikorkeakoulu
ePooki 10/2011

Oulun seudun ammattikorkeakoulun tiimi muutoslaboratoriossa

Metatiedot

Nimeke: Oulun seudun ammattikorkeakoulun tiimi muutoslaboratoriossa

Tekijä: Hokajärvi Raili; Rautio Päivi

Aihe, asiasanat: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, ammattikorkeakoulut, muutoslaboratorio, tiimit, työhyvinvointi, työnohjaus, opettajat, työnkuva, kehittäminen, muutos

Tiivistelmä: Työyhteisöt elävät jatkuvassa muutostilassa, joka vaatii työyhteisöltä ja johtamiselta voimia. Muutosprosessiin tarvitaan usein ulkopuolista tukea ja tietoisuutta siitä, mitä työyhteisössä tapahtuu. Muutoslaboratorio on yksi tapa aktiivisesti käsitellä muutosta. Menetelmässä kiinnitetään huomio työntekijöiden perustehtävään - työn tarkoitukseen ja tavoitteisiin. Työyhteisön muutoksessa perustehtävä voi hämärtyä ja ollaan ’ikään kuin tekevinään’, mikä voi herättää työntekijöissä voimakkaita tunteita. Oulun seudun ammattikorkeakoulun opettajatiimissä kokeiltiin muutoslaboratoriotyöskentelyä yhdistettynä työnohjauksen näkökulmaan. Kokeilu oli lupaava ja tuotti mielenkiintoisia näkökulmia opettajatiimien toimintaan.

Julkaisija: Oulun seudun ammattikorkeakoulu

Aikamääre: Julkaistu 2011-10-27

Pysyvä osoite: http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-077-0

Kieli: suomi

Sivumäärä: 16

Laajuus: 300 kt

ISBN: 978-951-597-077-0

Suhde: http://urn.fi/URN:ISSN:1798-2022, ePooki - Oulun seudun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut

Oikeudet: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.

Näin viittaat tähän julkaisuun

Hokajärvi, R. & Rautio, P. 2011. Oulun seudun ammattikorkeakoulun tiimi muutoslaboratoriossa. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 10. Hakupäivä 19.4.2024. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-077-0.

Kiire, henkinen kuormitus ja vähäiset vaikutusmahdollisuudet omaan työhön. Työntekijät kohtaavat jokapäiväisessä työssään monia työhyvinvointia uhkaavia tekijöitä. Muutoslaboratoriossa Oulun seudun ammattikorkeakoulun tiimi paneutui yhteisen työskentelyn avulla arjen ongelmatilanteisiin ja työn muutoksiin. Työskentelyn taustalla oli ajatus työntekijästä oman työnsä kehittämisen asiantuntijana.

Lataa PDF-tiedosto