Mitä Oamkissa tapahtuu? Tähän tulisi kyetä vastaamaan ymmärrettävästi, luotettavasti ja monelta eri kantilta. Siksi meillä on nyt uusi julkaisukanava Oamk Journal.

Valokuva Satu Kohosta.
Oamk Journalin päätoimittaja Satu Koho (kuva: Marjo Sormunen)

Astuin päätoimittajan saappaisiin, koska haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, mitä ja miten monialaisesta asiantuntijoiden ja opiskelijoiden yhteisöstämme – sen toiminnasta, osaamisesta ja ylipäätään aikaansaannoksista – kerrotaan. Eikä vain omalle väellemme ja sidosryhmillemme vaan myös suurelle yleisölle, josta varmasti nousee uusia kumppaneita rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

Oamkilainen innovatiivisuus, rohkeus ja vastuullisuus pitää paketoida helposti avautuvaan muotoon. Populaari ei jutunteossa tarkoita sitä, että tingitään laadusta. Painavan asian voi esittää selkeäsi ja koukuttavasti. Olkoon aihe vaikka valovuosien päässä lukijasta, tämän tulisi ajatella jo ensirivit luettuaan: Miten kiehtovaa, haluan tietää tästä!

Avoimuus lisää luottamusta, joka edellyttää keskustelua. Vaikka Oamk Journal viestii monialaisen korkeakoulumme toiminnasta ja oamkilaisuudesta, se ei käänny sisäänpäin. Päinvastoin. Siksi pelikenttämme ei ole vain Linnanmaan kampus hankeympäristöineen, vaan heitämme pallon kauemmas kopattavaksi. Yksi esimerkki yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen paikasta on Oamk Journalin Vieraskynä-palsta. Toinen on yhteistyö työelämän kanssa: tästä aihepiiristä soisi nousevan nykyistä enemmän erimuotoisia juttuja.

Oamk Journal ei välttämättä ole se sopivin julkaisualusta todella syvälle porautuvalle tieteelliselle artikkelille. Sellaisen paikka on kyseisen ammatti- tai tieteenalan oma kanava, jossa julkaisukynnys on uskoakseni korkeampi ja prosessi hitaampi kuin Oamk Journalissa.

Oamk Journal pyrkii reagoimaan nopeasti ja toimimaan ketterästi. Se haluaa olla helposti lähestyttävä, kiinnostava ja haluttu alusta, jonka julkaisuvirta on katkeamaton. Valmis se ei koskaan ole ja tarvitsee kehittyäkseen uusia avauksia, uusia kumppaneita. Sinut?


Satu Koho, päätoimittaja

PS. En suinkaan kehitä tätä Oamk Journalia yksin vaan osana joukkuetta. Oamk Journalin toimituskunta esittäytyy omassa jutussaan, jonka pääset lukemaan tästä.