Valtakunnallinen tanssitapahtuma Arktiset Askeleet

 

Vuoden 2024 Arktiset Askeleet tapahtuma järjestetään 22.–24.3.2024 Pohjankartanossa. Vuorossa on Arktisten Askelten laaja katselmus, johon osallistuvat ovat yläkouluikäisiä ja aikuisia tanssin harrastajia ja tanssin ammattilaisia. Tapahtuman esiraati pidettiin tammikuussa, jossa 173 mukaan hakeneesta teoksesta valittiin 38 teosta kevään katselmusviikonloppuun. Arktiset Askeleet on tanssikasvatuksellinen tapahtuma, jossa tanssin kentän laaja-alaisuus on nähtävillä vuosittain kattavasti. Tapahtumaan valittiin tälläkin kertaa monipuolisesti erilaisista lähtökohdista tehtyjä tanssiteoksia. Mukaan valikoitui niin tanssin ammattiin opiskelevia kuin aloittelevampiakin harrastajia laajasti eri puolilta Suomea. Upea katselmus viikonloppu tulossa!

Arktiset Askeleet laajan katselmuksen näytökset Pohjankartanossa:

Lauantai 23.3.

Klo 14.00 Avajaiset ja tanssikatselmus – osa 1
Klo 16.15 Tanssikatselmus – osa 2

Sunnuntai 24.3.

Klo 10.30 Tanssikatselmus – osa 3
Klo 13.30 Katselmuksen loppunäytös

Lisätietoja katselmusviikonlopun näytösaikatauluista ja lippuhinnoista "yleisölle" -kohdasta.

Arktiset Askeleet on vuosittain Oulussa järjestettävä valtakunnallinen tanssitapahtuma, joka tuo vuosittain tanssin monimuotoista kenttää sekä osallistujien että katsojien nähtäväksi ja koettavaksi. Tapahtuma järjestetään vuorovuosina alle kouluikäisten ja alakouluikäisten lasten tapahtumana ja yläkouluikäisten ja sitä vanhempien tanssijoiden tapahtumana. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1985 ja sen järjestävät Oulun läänin Tanssialan tuki ry ja Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus.

Arktiset Askeleet katselmusviikonloppu on täynnä aina tanssia iloa ja kohtaamisia. Tapahtumaan valitut teokset esiintyvät katselmuksissa, jotka ovat myös avoimia yleisötapahtumia. Tapahtumaan osallistuville esiintyjille ja ammattilaisille on tarjolla viikonlopun aikana useita erilaisia tanssintyöpajoja ja oheisohjelmaa sekä seminaareja. Tervetuloa nauttimaan tanssista Pohjankartanoon!

Arktiset Askeleet laaja katselmus 22.–24.3.2024 Pohjankartano, Oulu 

Kuvagalleria

Katso aiempien vuosien tapahtumakuvia https://oamk.pic.fi/kuvat/Tapahtumat/Arktiset+askeleet/