Opiskelijat Oamkin markkinointitehtävissä

Oamkin opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua korkeakoulumme markkinointitehtäviin ja -tapahtumiin. Meille tulee ajoittain rutkasti esittelypyyntöjä esimerkiksi oppilaitoksiin ja tapahtumiin, joissa parhaita edustajiamme ovat omat opiskelijamme.

Meille tulevia esittelypyyntöjä ja tapahtumien työtehtäviä tarjotaan pääasiassa opiskelijalähettiläillemme, jotka ovat Oamkin tärkein käyntikortti hakijamarkkinoinnissa. Mikäli kiinnostuit tekemään esittelyjä ja markkinointitehtäviä enemmänkin, hae mukaan Oamkin opiskelijalähettilääksi nettisivujen lomakkeella niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Markkinointitehtäviin annetaan koulutusta ja niistä maksetaan korvausta sopimuksen mukaan. Opiskelijalähettilään toimenkuvaan voi kuulua esimerkiksi

 • Messuilla sekä tapahtumissa esittelijänä toimiminen
 • Oppilaitosvierailut lukioihin ja ammattiopistoihin etänä ja/tai paikan päällä
 • Sosiaalisen median kanavien päivittäminen (Instagram, halutessa myös muita kanavia kuten Snapchat ja TikTok)
 • Valokuvauksiin ja videotuotantoihin osallistuminen
 • Haastatteluihin osallistuminen

Lisäksi koulutusosastot voivat pyytää opiskelijoita markkinointitehtäviin eri tapahtumiin, kuten esimerkiksi oppilaitosvierailuihin.

Oamkin opiskelijarekrytoinnin markkinointia ja viestintää suunnitellaan ja toteutetaan Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet -tiimissä. Tapahtumiin osallistumisen lisäksi opiskelijalähettiläillä on mahdollisuus osallistua Oamkin markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutus opiskelijalähettilääksi

Kaikille Oamkin opiskelijalähettiläille järjestetään koulutus, joita on muutaman kerran vuodessa. Muina aikoina opiskelijalähettiläille on tarjolla lyhyempiä perehdytyksiä ennen mahdollisia työtehtäviä.
Koulutuksessa käydään läpi seuraavia asioita:

 • Oamkin imago ja brändi
 • Opiskelijalähettiläänä toimiminen ja sen merkitys
 • Opiskelijarekrytoinnin konsepti

Koulutuksen jälkeen pääset mukaan opiskelijalähettiläiden Teams-kanavalle, jonne ilmoitetaan ajankohtaisia asioita ja työtehtäviä opiskelijalähettiläille. Kanavalta löytyvät myös päivittyvät materiaalit esittelyihin ja niihin valmistautumiseen.
Ota rohkeasti kaikissa kysymyksissä yhteyttä osoitteeseen viestinta#oamk.fi (korvaa # -> @).

Palkkiot

Oamkin markkinointi- ja esittelytehtäviin osallistuvalle opiskelijalle maksetaan korvausta seuraavien ohjeiden mukaisesti.
Sovi kaikista markkinointi- ja esittelytehtävistä sekä niiden palkkioista aina etukäteen Oamkin henkilöstön edustajan kanssa.

Oppilaitoksissa tehtävät esittelyt

Oppilaitoksissa tehdyitä esittelyistä maksetaan 50 euroa / esittely.

Tuntikorvaus

Esimerkiksi tapahtumissa ja messuilla opiskelijoille maksetaan palkkio tuntikorvauksen mukaan, joka on 13 euroa / tunti. Tuntipalkkio on 10 euroa / tunti niille opiskelijoille, jotka eivät ole käyneet opiskelijalähettiläskoulutusta. 
Palkkio maksetaan tuntikorvauksena etukäteen sovitun tai toteutuneen ajan mukaan.

Matkakustannukset

Matkakustannuksista on sovittava aina etukäteen tapauskohtaisesti. Oppilaitosesittelyihin ei pääsääntöisesti makseta matkakustannuksia.

Tapauskohtaisesti sovittavat korvaukset

Seuraavista tehtävistä sovitaan aina erikseen etukäteen.

 • Juontaminen, tanssi- ja kulttuuriesitykset sekä vastaavat tehtävät
 • Somesisällön tuottaminen Oamkin kanaviin
 • Markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun osallistuminen
 • Pienimuotoisiin markkinointitehtäviin kuten kuvauksiin tai haastatteluun osallistuminen.

Korvausta ei makseta

 • palavereista ja muista markkinointityön valmistelutehtävistä, ellei erikseen ole sovittu muuta
 • markkinointikoulutukseen osallistumisesta
 • tehtävistä, jotka ovat osa opintoja ja joista saa opintopisteitä
 • itse sopimistasi vierailuista oppilaitoksiin tai messuille, ellei toisin ole sovittu Oamkin henkilökunnan edustajan kanssa.

Palkkion maksuprosessi

1. Lähetä verokortti sähköpostitse osoitteeseen oamk.palkat#monetra.fi (korvaa # -> @)
2. Täytä palkkioilmoituslomake
3. Lähetä palkkioilmoituslomake kuukauden kuluessa sähköpostilla Anu Skogille osoitteeseen anu.skog#oamk.fi (korvaa # -> @). Otsikoi palkkioilmoituksen sähköposti ”Palkkioilmoitus / Oma Nimi”

Palkkioiden maksupäivä on kuun 15. tai viimeinen päivä.

Oamkin esitteleminen ja materiaalit

Esiintyminen ja asenne

Olet Oamkin tärkein käyntikortti.
Muista esiintyessäsi seuraavat asiat:

 • oma asennoitumisesi ratkaisee
 • päätä onnistua
 • puhu kuin keskustelisit
 • muista suunnitelmasi – jousta tarvittaessa
 • anna kuulijoille tilaa oivaltaa, kysellä
 • kuuntele itseäsi
 • tartu hetkeen
 • hanki palautetta
 • onnittele itseäsi

Tiesithän, että puhuessasi

 • sanojen merkitys on 10 prosenttia
 • ääni, ilme, kehon kieli ja ulkoinen olemus ovat 90 prosenttia

Esiintyminen on parhaillaan aito vuorovaikutustilaisuus – ei itsensä esittämistä, mutta teet sen omalla persoonallasi.

Pukeutuminen

Esiintymistilaisuuksissa on hyvä kiinnittää huomiota pukeutumiseesi, sillä se on osa viestintää. Oamkin esittelytilaisuuksissa noudatetaan kahta tapaa:

 • Oamkin pitkähihainen paita yhdistettynä siistiin alaosaan
 • Oamkin pitkähihainen paita ja opiskelijahaalari sidottuna vyötärölle.

Oamkin paitaa voit pyytää osoitteesta viestinta#oamk.fi (korvaa # -> @). Ilmoita viestissäsi kokosi, ajankohta ja tilaisuus, jossa paitaa tarvitset. Laita viesti hyvissä ajoin, mielellään noin kahta viikkoa ennen tilaisuutta.

Verkkomateriaalit

Koulutus-sivustolta hakijat löytyvät ajankohtaiset tiedot Oamkin tarjoamista koulutusmahdollisuuksista. Lisäksi sivustolta hakijat löytävät tietoa hakemisesta, valintaperusteista sekä valintakokeista.

Opiskelijatarinat-sivulla voi tutustua opiskelijoiden kokemuksiin opiskelusta ammattikorkeakoulussa ja opiskelijaelämästä.

Oamkin sosiaalisen median kanavissa kerrotaan hakijoille ja muille sidosryhmille ammattikorkeakoulun ajankohtaisista asioista. Oamkin löydät somessa Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja TikTokista.

Painettu materiaali

Esittelyssä tukena kannattaa käyttää vuosittain painettua Koulutustarjota -opasta, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto Oamkin, koulutusaloihin ja hakemiseen liittyen. Koulutustarjonnasta löytyy sekä painettu että sähköinen versio.

Koulutustarjonta 2022

Painettuja versioita voit pyytää esittelyssä jaettavaksi osoitteesta viestinta (at) oamk.fi.
Oppaiden lisäksi tapahtumissa voidaan käyttää muita esitteitä kuten opiskelijarekrytoinnin yleisesite, vieraskielisten koulutusohjelmien esite tai avoimen ammattikorkeakoulun esite.

Diaesitykset ja muu esittelymateriaali

Oamkin esittelykalvoja saatat tarvita esimerkiksi käydessäsi esittelemässä Oamkia eri oppilaitoksissa. Oamkin yleisten esittelykalvojen uusimmat versiot voit pyytää käyttöösi osoitteesta viestinta#oamk.fi (korvaa # -> @). Esittelykalvoista löydät yleistä tietoa Oamkista, hakemisesta ja koulutusaloista.

Oamkilla on myös paljon videomateriaalia, mitä kannattaa näyttää esityksen tukena:

Kevään 2022 toisen yhteishaun mainoskampanjan videoita voi näyttää esimerkiksi oppilaitosvierailun alussa herättämään yleisön kiinnostusta.

Koulutusaloja esitteleviä videoita löydät Oamkin YouTube-kanavalta sekä Oamkin verkkosivuilta aloittain koulutuksen tietojen yhteydestä.

Voit hyödyntää esityksessäsi myös opoille ja muille ohjaajille suunnattua infoa.