Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Tietoa koulutuksesta

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma

Laajuus (op): 210
Tyyppi: Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus
Tutkinto-ohjelma: Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma
Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelyn tradenomilla on monipuoliset työelämässä tarvittavat tieto- ja viestintätekniikan tiedot ja taidot, mm. ohjelmointitaidot sekä taito kehittää digitaalisia tuotteita ja palveluita organisaatioiden liiketoiminnan tukemiseen.

Digitaalisia tuotteita ja palveluita ovat esimerkiksi erilaiset pelit, yritysten verkkosivut, -kaupat ja -palvelut, sosiaalisen median sovellukset, mobiilipalvelut sekä IoT-teknologiaan perustuvat palvelut. Tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä käytetään projektimaista oppimista ja uusimpia laiteriippumattomia frontend-tekniikoita. Opitaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja testaamaan interaktiivisia verkkopalveluja sekä toimitaan eri rooleissa ja tehtävissä opiskelun aikaisissa projekteissa. Liiketalouden ja markkinoinnin perusteiden opiskelemisen jälkeen osataan soveltaa niitä organisaatioiden liiketoiminnan tarpeisiin. Hyödynnetään tietojenkäsittelyn sekä digitaalisen ja sosiaalisen median mahdollisuuksia organisaatioiden liiketoiminnan kehittämisessä eri osa-alueilla.

Opiskelu rytmittyy toisiaan seuraaviin moduuleihin, joissa opitaan ensin uusia tietoja ja taitoja, ja sitten sovelletaan niitä käytäntöön erilaisissa projektitöissä.

Koulutus valmistaa tietojenkäsittelyn ammattilaisia alan erilaisiin tehtäviin. Kaikki alan tehtävät vaativat loogista ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Tämän lisäksi tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja sekä suomeksi että englanniksi. Toinen opintovuosi (60 op) opiskellaan englannin kielellä, ja tällöin ryhmässä on mukana myös kansainvälisiä vaihto- ja kaksoistutkinto-opiskelijoita.

Koulutukseen kuuluu 30 opintopisteen harjoittelu työelämässä, 15 opintopisteen opinnäytetyö sekä työelämälähtöisiä projektiopintoja. Opiskelija pystyy erikoistumaan vapaasti valittavien opintojen, projektien, harjoittelun ja opinnäytetyön kautta haluamalleen alalle. Erikoistumisaloja voivat olla esimerkiksi peliala, frontend-osaaja ja verkkokauppaosaaja.

Opiskelija voi myös osallistua kansainväliseen opiskelijavaihtoon. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto opiskelemalla vuosi Neu-Ulmissa, Saksassa. Suuntautuminen Neu-Ulmissa on tietohallintoon ja yhteisöviestintään ja opetuskielenä on englanti.



Tiedot haettu 14.5.2024 14:31:36