Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Arviointikehikko
Tietoa koulutuksesta

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Laajuus (op): 240
Tyyppi: Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus
Tutkinto-ohjelma: Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma
Tutkintonimike: Rakennusarkkitehti (AMK)

Rakennusarkkitehtikoulutus antaa vahvan osaamisen pohjoisen alueen talonrakennuksen teknisten perusteiden hallintaan ja erityisesti asuinrakennusten rakennussuunnitteluun. Koulutus on käytännönläheistä ja tarjoaa hyvät valmiudet työelämään niin harjoitus-, projekti- kuin opinnäytetöiden kautta. Opettajamme toimivat tiiviissä yhteistyössä työelämän edustajien kanssa.

Koulutuksen painopisteitä ovat pientalosuunnittelu, asuinkerrostalohankkeet, korjausrakentaminen ja sen rakennussuunnittelu, pienimuotoinen teollisuus-/maatalousrakentaminen, tietomallintaminen, visualisointi.

Opintojen aikana käytössäsi ovat uusimmat visualisoinnin välineet (3D-virtuaalilaboratorio Cave), jotka ovat ainutlaatuisia Suomessa alan koulutuksessa. Teknisen osaamisen ja rakennusprosessin hallinnan lisäksi koulutuksessa korostuu luova työ; pääset toteuttamaan itseäsi ja tuomaan esille oman, persoonallisen jälkesi. Saat koulutuksesta myös yleistä matemaattis-luonnontieteellistä sekä eettistä osaamista, innovatiivista ongelmanratkaisutaitoa, kykyä toimia työyhteisössä, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja - myös kansainvälisesti.

Keskeisiä osa-alueita koulutuksessa ovat:
- rakennusten toiminnallisuus, asuttavuus ja käyttökelpoisuus
- rakentamisen tietomallintaminen (BIM) ja visualisointi
- korjausrakentaminen
- kiinteistöjen ylläpito
- elinkaariajattelu
- materiaali- ja energiatehokkuus
- rakennussuunnittelun projektijohto ja prosessit

Valmistuttuasi voit toimia monipuolisesti rakennus- ja yhdyskuntatekniikan rakennussuunnittelija- ja asiantuntijatehtävissä. Rakennusarkkitehti (AMK) saa kelpoisuuden asetuksen mukaisiin vaativan vaatimusluokan (entinen A-luokka) rakennussuunnittelijan tehtäviin.
Koulutusohjelman yhteiset opinnot sisältävät kielten ja viestinnän, matemaattisluonnontieteellisten aineiden, tietotekniikan käytön, talouden ja yrittäjyyden perusteita. Ammattiopintoihin sisältyvät laajat suunnitteluprojektiopinnot tai yritysten kanssa yhteistyönä tehtävät projektiopinnot. Opintojen päätösvaiheessa tehdään opinnäytetyö ensisijaisesti elinkeinoelämän toimeksiannosta. Vaihto- ja jatko-opiskelumahdollisuudet eri puolille maailmaa ovat hyvät.



Tiedot haettu 16.5.2024 14:48:32