Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Tietoa koulutuksesta
Ryhmä(t)
VIE19SPJO
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Ei käytössä
Vastuuopettaja
Satu Koho
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 15 op
Opettaja(t)
Riikka-Anitra Kaskenviita, Jukka Savilampi, Kati Teirikko, Ari-Pekka Sirviö, Satu Koho
Pienryhmä(t)
Ei käytössä

Arviointiasteikko
0-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Produktion ohjaava opettaja antaa produktiosta arvosanan ja produktiokoordinaattori merkitsee sen opiskelijan opintosuorituksiin. Tutkielman ohjaava opettaja antaa ja merkitsee tutkielman arvosanan. Produktio ja tutkielma arvioidaan numeerisesti. Opinnäytetyön kokonaisarvosana lasketaan huomioiden produktion ja tutkielman laajuus eli opintopistekertymä.
Arvioinnin perusteena käytetään opinnäytetyön arviointikehikkoa, joka esitellään opiskelijalle aloitus- ja lopetuspalaverissa.

Opetusmenetelmät
Opinnäytetyön lähtölaukaus: seminaari kampuksella, ellei toisin ilmoiteta.
Opinnäytetyön produktio-osuuden, jonka voi tehdä myös parityönä, ohjaa sille erikseen sovittu opettaja. Protuktiolla on myös koordinaattori, joka ohjaa muun muassa sopimusasioissa ja joka tarkastaa produktiokansion. Ohjaus voi tapahtua joko kasvotusten tai etänä.
Tutkielman ohjaa journalismin yliopettaja. Ohjauspalaverit pidetään joko kasvotusten tai etänä. Tutkielmiin liittyvät myös seminaarit, joissa työtä esitellään ja kommentoidaan. Seminaarit pidetään Teamsissa.

Aika ja paikka
Koko lukuvuosi. Ohjauspalaverin paikka sovitaan tapauskohtaisesti. Tutkielmaseminaarien Teams-linkki lähetetään osallistujille sähköpostilla.

Oppimisympäristöt
Viestinnän tutkielma 2022

Opetusmateriaali
Tutkielmassa käytetään hyväksi sen aihepiiriin soveltuvaa alan tutkimustietoa ja muuta kirjallisuutta. Sekä tutkielmalle että produktiolle on Moodlessa omat kurssialustansa.

Lisätietoja opiskelijoille
Ideaalitilanne olisi, jos produktio ja tutkielma liittyisivät toisiinsa. Tällöin niitä kannattaa tehdä limittäin tai niin, että tutkielmaosuus antaa pohjan sen jälkeen toteutettavalle produktiolle.
Media-analyysikurssi pohjustaa tutkielman tekoa, sillä kurssilla esitellään erilaisia tutkimusmenetelmiä ja laaditaan ns. pienoistutkielma. Pienoistutkielman voi syventää ja laajentaa varsinaiseksi tutkielmaksi.
Myös tutkimus- ja kehittämistyö (kurssi verkossa) antaa apuja tutkielman tekemiseen.
Opinto-oppaassa on tarkat ja ajantasaiset ohjeet (mm. lähdeviittauskäytäntö) opinnäytetyön tekemiseen. Sieltä löytyy myös Oamkissa käytettävä opinnäytetyön pohja, jolle tutkielma kirjoitetaan.
Tutkielmalla on kurssialusta Moodlessa: Viestinnän tutkielma 2022. Kurssiavain on vie-tutkielma.

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Opinnäytetyön laajuus on 15 opintopistettä, josta kirjallisen tutkielman osuus on vähintään 6 opintopistettä. Käytännön osuuus eli produktio voi siis laajimmillaan olla 9 op. Opinnäytetyön voi tehdä myös pelkästään kirjoittamalla ns. laajennetun (15 op) tutkielman. Opinnäytetyössä hyödynnetään sekä teoreettista tutkimustietoa että käytännön kokemuksen kautta saatua tietoa. Kirjallisessa tutkielmassa pyritään sellaiseen tieteelliseen esitystapaan, joka ottaa huomioon myös ammatillisen asiantuntijayhteisön ja työelämän kielenkäytön. Työskentely tapahtuu hyvin itsenäisesti ohjausta hyödyntäen.

Opettaja(t)
Riikka-Anitra Kaskenviita, Jukka Savilampi, Kati Teirikko, Ari-Pekka Sirviö, Satu Koho

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei käytössä

Tenttien ajankohdat
Ei tenttiä.

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ei käytössä

Sisällön jaksotus
Ei käytössä

Arviointikriteerit hyväksytty
Ei käytössä

Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä

Tiedot haettu 20.5.2024 14:24:56