Opetussuunnitelmat
Opintojaksokuvaus
O1450ST | Ravitsemus ja terveys (3 op) |
Esitietovaatimukset | Ei vaadittavia esitietoja. |
Osaamistavoitteet | Opiskelija osaa määritellä ravitsemuksen merkityksen osana yksilön hyvinvointia ja kansanterveyttä. Opiskelija osaa selittää ravitsemuksen merkityksen osana sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Opiskelija osaa kuvata tyypillisiä erityisruokavalioita. Opiskelija osaa arvioida fyysisen kuormituksen vaikutusta energiatarpeeseen. Opiskelija osaa käyttää ravitsemusneuvontaa osana asiakkaan ohjausta. |
Sisältö | Energiankulutuksen ja energiatarpeen yksilölliset erot. Fyysisen kuormitus ja ravitsemus. Ravintoaineet ja ravitsemussuositukset. Ravitsemus sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Erityisruokavaliot ja ravitsemus osana painonhallintaa. Ravitsemusneuvonta. |
Suositeltavat muut opinnot | Tarpeen mukaan opiskelija ja opintojen ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa. |
Suoritustavat | Luennot, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu. Tehtävät suoritettu hyväksytysti. |
Toteutustavat | Luennot, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu. |
Oppimateriaalit | Opintojakson alussa ilmoitetaan suositeltava kirjallisuus ja ajankohtainen materiaali. |
Kurssikirjallisuus | Ei käytössä |
Arviointiasteikko | Hyväksytty/Hylätty |
Arviointikriteerit |
hyväksytty/hylätty Hyväksytty: vaadittavat opintojakson tavoitteet ovat saavutettu hyväksytysti. |
Arviointikehikot | Arviointikehikko |
Lisätietoja opiskelijoille | Ei käytössä |
Vastuuhenkilöt | Ei käytössä |
Linkit | Arviointikehikko |
Toteutukset
Näytä menneet toteutukset
- 01.08.2023 - 31.12.2023 (O1450ST-3013 | STH23SP)
- 01.08.2024 - 31.12.2024 (O1450ST-3014 | STH24SP)
Tiedot haettu 18.5.2024 18:15:41