Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Tietoa koulutuksesta

Opintojaksokuvaus


O1450ST Ravitsemus ja terveys (3 op)
Esitietovaatimukset Ei vaadittavia esitietoja.
Osaamistavoitteet Opiskelija osaa määritellä ravitsemuksen merkityksen osana yksilön hyvinvointia ja kansanterveyttä. Opiskelija osaa selittää ravitsemuksen merkityksen osana sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Opiskelija osaa kuvata tyypillisiä erityisruokavalioita. Opiskelija osaa arvioida fyysisen kuormituksen vaikutusta energiatarpeeseen. Opiskelija osaa käyttää ravitsemusneuvontaa osana asiakkaan ohjausta.
Sisältö Energiankulutuksen ja energiatarpeen yksilölliset erot. Fyysisen kuormitus ja ravitsemus. Ravintoaineet ja ravitsemussuositukset. Ravitsemus sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Erityisruokavaliot ja ravitsemus osana painonhallintaa. Ravitsemusneuvonta.
Suositeltavat muut opinnot Tarpeen mukaan opiskelija ja opintojen ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.
Suoritustavat Luennot, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu. Tehtävät suoritettu hyväksytysti.
Toteutustavat Luennot, ryhmätyöt ja itsenäinen opiskelu.
Oppimateriaalit Opintojakson alussa ilmoitetaan suositeltava kirjallisuus ja ajankohtainen materiaali.
Kurssikirjallisuus Ei käytössä
Arviointiasteikko Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit

hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: vaadittavat opintojakson tavoitteet ovat saavutettu hyväksytysti.
Arviointikehikot Arviointikehikko
Lisätietoja opiskelijoille Ei käytössä
Vastuuhenkilöt Ei käytössä
Linkit Arviointikehikko

Toteutukset


Näytä menneet toteutukset
  • 01.08.2023 - 31.12.2023 (O1450ST-3013 | STH23SP)
  • 01.08.2024 - 31.12.2024 (O1450ST-3014 | STH24SP)
Tiedot haettu 18.5.2024 18:15:41