Ryhmä(t)
MAA22SP
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Ei käytössä
Vastuuopettaja
Hanna Laurell
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Titta Järveläinen
Pienryhmä(t)
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Nautatilan tuotannon havainnointi & arviointi 4 op (arviointi 0-5)
Havainnointityökalut 1 op (arviointi 0-5)
Yksilöllisen osaamisen teemakohtaiset Moodle-tentit (arviointi H)
Ryhmässä tehtävien projektitöiden arvioinnissa huomioidaan opiskelijan itse- ja vertaisarviointi sekä toimeksiantajan palaute.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan suurimmalta osin tutkivan oppimisen periaatteella projektiopintoina. Projektissa ryhmämuotoisen työpajatyöskentelyn tukena on luentoja ja muuta kontaktiopetusta koko opiskelijaryhmälle. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä maitoa tai naudanlihaa tuottavien yritysten kanssa.
Aika ja paikka
Pääsääntöisesti lähiopetuksena lukujärjestyksen mukaan. Opintojakso sisältää itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä kontaktiopetustuntien lisäksi. Opiskelu tapahtuu osittain myös maatiloilla.
Oppimisympäristöt
Ei käytössä
Opetusmateriaali
Oppimateriaali ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Titta Järveläinen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tuotantoprosessit projektin toimeksiantajina toimivat maitoa ja naudanlihaa tuottavat yritykset, jotka toimivat myös oppimisympäristöinä.
Tenttien ajankohdat
Ei käytössä
Kv-yhteydet
Opintojaksolla hyödynnetään kansainvälistä lähdemateriaalia.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tarkempi toteutussuunnitelma ja ajoitus löytyy Moodle-alustalta.
Sisällön jaksotus
Ei käytössä
Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Tunnistat nautakarjatalouden keskeiset tuotantoprosessit ja tunnusluvut. Osaat tehdä havaintoja tuotannosta ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Ymmärrät eläinten hyvinvoinnin merkityksen tuotannon vastuullisuudelle ja kannattavuudelle.
3-4: Tunnistat ja arvioit nautakarjatalouden keskeisiä tuotantoprosesseja ja tunnuslukuja. Teet havaintoja tuotannosta ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Osaat tehdä johtopäätöksiä havainnoistasi ja keskeisistä tuotannon tunnusluvuista. Kuvaat, miten eläinten hyvinvointi vaikuttaa tuotannon vastuullisuuteen ja kannattavuuteen.
5: Ymmärrät nautakarjatalouden keskeiset tuotantoprosessit ja tunnusluvut ja arvioit niiden merkitystä yrityksen tuotannolle. Havainnoit tuotantoa ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Kuvaat ja analysoit yrityksen keskeiset tuotantoprosessit. Kuvaat eläinten hyvinvoinnin merkityksen tuotannon vastuullisuudelle ja kannattavuudelle osana tuotantoprosessia.
Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä
Ryhmä(t)
MAA23SP
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Ei käytössä
Vastuuopettaja
Hanna Laurell
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Titta Järveläinen, Leena Kärkkäinen
Pienryhmä(t)
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Nautatilan tuotannon havainnointi & arviointi 4 op (arviointi 0-5)
Havainnointityökalut 1 op (arviointi 0-5)
Yksilöllisen osaamisen teemakohtaiset Moodle-tentit (arviointi H): tenttien hyväksytty suorittaminen vaaditaan opintojakson suorittamiseen, mutta tenteillä ei ole vaikutusta arvosanaan.
Ryhmässä tehtävien projektitöiden arvioinnissa huomioidaan opiskelijan itse- ja vertaisarviointi sekä toimeksiantajan palaute.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan suurimmalta osin tutkivan oppimisen periaatteella projektimaisesti työskennellen. Projektissa ryhmämuotoisen työpajatyöskentelyn tukena on luentoja ja muuta kontaktiopetusta koko opiskelijaryhmälle. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä maitoa tai naudanlihaa tuottavan yrityksen kanssa.
Aika ja paikka
Pääsääntöisesti lähiopetuksena lukujärjestyksen mukaan. Opintojakso sisältää itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä kontaktiopetustuntien lisäksi. Opiskelu tapahtuu osittain myös maatilayrityksessä.
Oppimisympäristöt
Ei käytössä
Opetusmateriaali
Oppimateriaali ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Titta Järveläinen, Leena Kärkkäinen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tuotantoprosessit projektin toimeksiantajana ja osittain myös oppimisympäristönä toimii maitoa tai naudanlihaa tuottava yritys.
Tenttien ajankohdat
Opintojaksoon hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu ns. viikkotentit, mutta niillä ei ole vaikutusta opintojakson arvosanaan.
Kv-yhteydet
Opintojaksolla hyödynnetään kansainvälistä lähdemateriaalia.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tarkempi toteutussuunnitelma ja ajoitus löytyy Moodle-alustalta. Projektityötä tehdään ohjattuna koko opintojakson ajan, jotta kuormitus jakautuisi mahdollisimman tasaisesti toteutuksen ajalle.
Sisällön jaksotus
Ei käytössä
Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Tunnistat maito- tai lihanautatilan keskeiset tuotantoprosessit ja tunnusluvut. Osaat tehdä havaintoja tuotannosta ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Tunnistat eläinten hyvinvoinnin merkityksen tuotannon vastuullisuudelle ja kannattavuudelle.
3-4: Tunnistat ja arvioit maito- tai lihanautatilan keskeisiä tuotantoprosesseja ja tunnuslukuja. Teet havaintoja tuotannosta ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Osaat tehdä johtopäätöksiä havainnoistasi ja keskeisistä tuotannon tunnusluvuista. Kuvaat, miten eläinten hyvinvointi vaikuttaa tuotannon vastuullisuuteen ja kannattavuuteen.
5: Ymmärrät maito- tai lihanautatilan keskeiset tuotantoprosessit ja tunnusluvut ja arvioit niiden merkitystä yrityksen tuotannolle. Havainnoit tuotantoa ja nautojen käyttäytymisestä tuotanto-olosuhteissa. Kuvaat ja analysoit yrityksen keskeiset tuotantoprosessit. Kuvaat eläinten hyvinvoinnin merkityksen tuotannon vastuullisuudelle ja kannattavuudelle osana tuotantoprosessia.
Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä