Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Arviointikehikko
Tietoa koulutuksesta

Opintojaksokuvaus


LM00DP70 Elintarvike- ja ympäristökemia (5 op)
Esitietovaatimukset Ei käytössä
Osaamistavoitteet Opiskelija osaa kemian ja mikrobiologian perusteita sekä määritellä pääravintoaineiden kemiallisia rektioita ja merkitystä. Opiskelija osaa perusmittauksia elintarvike- ja ympäristöanalytiikan näkökulmasta. Hän analysoi tärkeimpiä elintarvikkeissa, vesissä ja rehuissa esiintyvien aineiden pitoisuuksia ja mikrobipitoisuuksia. Opiskelija hallitsee turvallisen työskentelyn laboratoriossa.
Sisältö Atomit, sidokset, aine, mittayksiköt ja molekyylin rakenne
Ravintoaineiden orgaaninen kemia
Turvallinen työskentely laboratoriossa ja lainsäädäntö
Mikrobit ja niihin vaikuttavat elinolot.
Sterilointi, aseptinen työskentely ja hygienia.
Omavalvonta
Funktionaaliset elintarvikkeet
Laboratorion perusmittaukset: esimerkiksi kosteus/kuiva-aine, orgaaninen aines, ravintosisältömäärityksiä, pH, johtokyky, sameus, laimennussarja ja maljakasvatus.
Suositeltavat muut opinnot Tarpeen mukaan opiskelija ja opintojen ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.
Suoritustavat Ei käytössä
Toteutustavat Ei käytössä
Oppimateriaalit Ei käytössä
Kurssikirjallisuus Ei käytössä
Arviointiasteikko Ei käytössä
Arviointikriteerit

hyväksytty/hylätty
Tunnistat ja osaat nimetä kemian, mikrobiologian ja pääravintoaineiden peruskäsitteet sekä menetelmät ja kykenet soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Teet ohjattuna perusmittauksia ja toimit turvallisesti, työohjeiden mukaan laboratoriossa. Esität tuloksia mittauksista.
Arviointikehikot Arviointikehikko
Lisätietoja opiskelijoille Ei käytössä
Vastuuhenkilöt Ei käytössä
Linkit Arviointikehikko

Toteutukset


Näytä menneet toteutukset
  • 21.10.2023 - 14.01.2024 (LM00DP70-3002 | MAA23SP)
  • 07.01.2024 - 06.05.2024 (LM00DP70-3003 | MAA24KM)
  • 28.10.2024 - 09.03.2025 (LM00DP70-3004 | MAA24SP)
Tiedot haettu 19.5.2024 18:53:11