Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Arviointikehikko
Tietoa koulutuksesta

Opintojaksokuvaus


OA00EA05 Vaikuttava terveyden edistäminen ja geneettinen tieto (5 op)
Esitietovaatimukset Ei käytössä
Osaamistavoitteet 1. Opiskelija hallitsee vaikuttavan terveyden edistämiseen liittyvät strategiat ja indikaattorit sekä osaa soveltaa niitä päätöksenteossaan.
2. Opiskelija hallitsee vaikuttavat terveyden edistämisen menetelmät ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti sairauksien ehkäisyssä sekä yksilön, yhteisön ja ympäristön kokonaisvaltaisessa terveyden edistämisessä.
3. Opiskelija hallitsee geneettisiin sairauksiin liittyvät erityispiirteet ja mahdolliset vaikutukset ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin ja osaa soveltaa tätä tietoa toimiessaan alan vaativissa asiantuntijatehtävissä.
4. Osaa kehittää näyttöön perustuvasti geneettisin sairauksiin liittyvää hoitotyötä omalla asiantuntijuusalueellaan
Sisältö 1. Vaikuttava terveyden edistäminen sekä siihen liittyvät strategiat ja indikaattorit
2. Vaikuttavat terveyden edistämisen menetelmät
3. Geneettinen tieto ja sen mahdolliset seurannaisvaikutukset henkilöiden terveydentilaan ja hyvinvointiin
4. Geneettisten sairauksien vaikutukset terveyskäyttäytymiseen
5. Geneettisen tiedon hyödyntäminen terveyden edistämisessä
Suositeltavat muut opinnot Tarpeen mukaan opiskelija ja opintojen ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.
Suoritustavat Ei käytössä
Toteutustavat - luennot
- kirjallisuuteen perehtyminen ja kirjalliset tehtävät
- itsenäinen työskentely
- ryhmätyöskentely
Oppimateriaalit Ei käytössä
Kurssikirjallisuus Ei käytössä
Arviointiasteikko 0-5
Arviointikriteerit tyydyttävä (1-2)
Opiskelija kuvaa ja määrittelee terveyden edistämiseen liittyvät keskeiset strategiat ja indikaattorit sekä niiden yhteyden terveyden edistämisen vaikuttavuuteen. Opiskelija tarkastelee yleisellä tasolla strategioita ja indikaattoreita päätöksenteossaan.
Opiskelija kuvaa ja määrittelee keskeisimmät vaikuttavat terveyden edistämisen menetelmät ja tarkastelee niiden vaikuttavuutta sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä yksilön, yhteisön ja ympäristön terveyden edistämisessä
Opiskelija kuvaa ja määrittelee geneettisten sairauksien erityispiirteet ja vaikutukset ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Opiskelija tarkastelee tiedon merkitystä hoitotyön kehittämisen näkökulmasta.
Opiskelija suunnittelee konkreettisen geneettisin sairauksiin liittyvän hoitotyön kehittämissuunnitelman hyödyntäen aiheen käsittelyssä tutkimus- ja asiantuntijatietolähteitä, pääpaino asiantuntijalähteissä.

hyvä (3-4)
Opiskelija tarkastelee terveyen edistämisen keskeisiä strategioita ja indikaattoreita sekä arvioi niiden yhteyttä terveyden edistämisen vaikuttavuuteen. Opiskelija arvioi terveyden edistämisen strategioiden ja indikaattoreiden vaikuttavuutta päätöksenteossaan.
Opiskelija kuvaa ja määrittelee keskeisimmät vaikuttavat terveyden edistämisen menetelmät ja arvioi niiden vaikuttavuutta sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä yksilön, yhteisön ja ympäristön terveyden edistämisessä.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi geneettisten sairauksien erityispiirteitä ja vaikutuksia ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Opiskelija arvioi tiedon merkitystä hoitotyön kehittämisen näkökulmasta.
Opiskelija suunnittelee konkreettisen geneettisin sairauksiin liittyvän hoitotyön kehittämissuunnitelman hyödyntäen aiheen käsittelyssä tutkimus- ja asiantuntijatietolähteitä, pääpaino kansallisissa tutkimuslähteissä.

kiitettävä (5)
Opiskelija tarkastelee monipuolisesti terveyen edistämisen keskeisiä strategioita ja indikaattoreita sekä arvioi kriittisesti niiden yhteyttä terveyden edistämisen vaikuttavuuteen. Opiskelija arvioi monipuolisesti terveyden edistämisen strategioiden ja indikaattoreiden vaikuttavuutta päätöksenteossaan sekä analysoi niiden merkitystä vaikuttavassa terveyden edistämisessä.
Opiskelija tarkastelee laajasti ja kriittisesti vaikuttavia terveyden edistämisen menetelmiä ja analysoi laajasti niiden vaikuttavuutta sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä yksilön, yhteisön ja ympäristön terveyden edistämisessä.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi monipuolisesti geneettisten sairauksien erityispiirteitä ja vaikutuksia ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Opiskelija arvioi monipuolisesti ja kriittisesti tiedon merkitystä hoitotyön kehittämisen näkökulmasta.
Opiskelija suunnittelee konkreettisen geneettisin sairauksiin liittyvän hoitotyön kehittämissuunnitelman ja perustelee monipuolisesti tekemänsä ratkaisut. Opiskelija hyödyntää aiheen käsittelyssä tutkimus- ja asiantuntijatietolähteitä, pääpaino kansainvälisissä tutkimuslähteissä.
Arviointikehikot Ei käytössä
Lisätietoja opiskelijoille Ei käytössä
Vastuuhenkilöt Outi Kajula
Linkit Ei käytössä

Toteutukset


Näytä menneet toteutukset
  • 07.09.2023 - 17.12.2023 (OA00EA05-3001 | KLA23SY)
  • 05.09.2024 - 08.12.2024 (OA00EA05-3002 | KLA24SY, AJE24SY)
Tiedot haettu 20.5.2024 10:48:48