Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Arviointikehikko
Tietoa koulutuksesta

Opintojaksokuvaus


OB00EC69 Kliininen fysiologia ja neurofysiologia I (3 op)
Esitietovaatimukset Ei käytössä
Osaamistavoitteet Osaamistavoitteet:
Tietää miten EKG-kuvaaja muodostuu ja osaa nimetä normaalin ekg-käyrän heilahdukset ja kytkennät. Opiskelija tunnistaa EKG-kuvaajasta häiriöitä ja tietää miten niitä voi poistaa. Opiskelija tietää EKG-rekisteröinnissä käytettävät erikoiskytkennät. Opiskelija tietää välitöntä hoitoa vaativat EKG-löydökset. Opiskelija tietää EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnin ja kliinisen rasituskokeen toteutustavat. Opiskelija tietää laadukkaan spirometriatutkimuksen edellytykset. Opiskelija tuntee muita hengityselimistön toiminnan tutkimuksia. Opiskelija tietää potilasohjauksen merkityksen keuhkofunktiotutkimusten luotettavuudelle. Opiskelija tuntee kliinisen fysiologian erikoistutkimuksia. Opiskelija tietää bioanalyytikon työstä kliinisen fysiologian ja neurofysiologian laboratoriossa. Opiskelija tietää keskeiset kliinisen neurofysiologian käsitteet, tutkimukset ja niiden kliinisen käytön.

Kliinisen fysiologian harjoitukset
Osaamistavoitteet:
Opiskelija osaa rekisteröidä tavallisimmat EKG:n erikoiskytkennät ja tietää toimintatavat rekisteröinnin erikoistilanteissa. Opiskelija tunnistaa välitöntä hoitoa vaativat potilaan EKG-löydökset. Opiskelija osaa suorittaa ja ohjata spirometriatutkimuksen, tietää tutkimuksen hyväksymiskriteerit ja osaa tunnistaa tutkimusten virhelähteitä. Opiskelija osaa huolehtia ekg- ja spirometrialaitteiden kunnosta.
Sisältö Osa 1: Kliininen fysiologia. Bioanalyytikon työtehtävät kliinisen fysiologian laboratoriossa. EKG-kuvaajan laatu ja keskeiset muutokset. Keuhkofunktiotutkimukset. EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti ja kliininen rasituskoe. Kliinisen fysiologian erikoistutkimuksia.
Osa 2: Kliininen neurofysiologia. Bioanalyytikon työtehtävät kliinisen neurofysiologian laboratoriossa. Hermoston anatomia ja fysiologia. Kliinisen neurofysiologian peruskäsitteet. Kliinisen neurofysiologian keskeiset tutkimukset sekä niiden kliininen käyttö.

Kliinisen fysiologian harjoitukset
Sisältö:
EKG:n erikoiskytkennät, lasten EKG, EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti ja EKG:n erikoistilanteita. Spirometriatutkimuksen suorittaminen, PEF ja verenpaineen mittaaminen. EKG- ja spirometriatutkimusten laadun ja löydösten arviointi ja tunnistaminen.
Suositeltavat muut opinnot Tarpeen mukaan opiskelija ja opintojen ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.
Suoritustavat Luennot, opettajan kanssa sovittavat tehtävät, harjoituksiin osallistuminen pakollista, tentit, oppimispäiväkirja
Toteutustavat Luennot, opettajan kanssa sovittavat tehtävät, harjoituksiin osallistuminen pakollista, tentit, oppimispäiväkirja
Oppimateriaalit Ei käytössä
Kurssikirjallisuus Ei käytössä
Arviointiasteikko 0-5
Arviointikriteerit tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tietää ja muistaa miten EKG-kuvaaja muodostuu ja osaa nimetä normaalin ekg-käyrän heilahdukset ja kytkennät. Opiskelija tunnistaa EKG-kuvaajasta häiriöitä ja tietää miten niitä voi poistaa. Opiskelija tunnistaa EKG-rekisteröinnissä käytettävät erikoiskytkennät. Opiskelija osaa kuvata välitöntä hoitoa vaativat EKG-löydökset. Opiskelija tietää EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnin ja kliinisen rasituskokeen toteutustavat. Opiskelija tunnistaa laadukkaan spirometria tutkimuksen edellytykset. Opiskelija tunnistaa muita hengityselimistön toiminnan tutkimuksia. Opiskelija tietää potilasohjauksen merkityksen keuhkofunktiotutkimusten luotettavuudelle. Opiskelija osaa nimetä kliinisen fysiologian erikoistutkimuksia. Opiskelija osaa kuvata bioanalyytikon työtä kliinisen fysiologian ja neurofysiologian laboratoriossa. Opiskelija osaa nimetä keskeiset kliinisen neurofysiologian käsitteet, tutkimukset ja niiden kliinisen käytön. Opiskelija osaa huolehtia ekg- ja spirometrialaitteiden kunnosta.

hyvä (3-4)
Opiskelija tietää miten EKG-kuvaaja muodostuu ja osaa nimetä normaalin ekg-käyrän heilahdukset ja kytkennät. Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää EKG-kuvaajasta häiriöitä ja tietää miten niitä voi poistaa. Opiskelija tunnistaa ja osaa valita EKG-rekisteröinnissä käytettävät erikoiskytkennät. Opiskelija tunnistaa ja osaa valita välitöntä hoitoa vaativat EKG-löydökset. Opiskelija osaa kuvata ja havainnollistaa EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnin ja kliinisen rasituskokeen toteutustavat. Opiskelija tunnistaa laadukkaan spirometria tutkimuksen edellytykset ja osaa ohjatusti toteuttaa laadukkaan spirometria tutkimuksen. Opiskelija osaa nimetä ja ymmärtää muita hengityselimistön toiminnan tutkimuksia. Opiskelija ymmärtää potilasohjauksen merkityksen keuhkofunktiotutkimusten luotettavuudelle. Opiskelija osaa nimetä myös muita kliinisen fysiologian erikoistutkimuksia. Opiskelija osaa kuvata ja havainnollistaa bioanalyytikon työtä kliinisen fysiologian ja neurofysiologian laboratoriossa. Opiskelija osaa nimetä keskeiset kliinisen neurofysiologian käsitteet, tutkimukset ja niiden kliinisen käytön. Opiskelija huolehtii ekg- ja spirometria laitteiden kunnosta.

kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää, miten EKG-kuvaaja muodostuu ja osaa nimetä normaalin ekg-käyrän heilahdukset ja kytkennät. Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti EKG-kuvaajassa olevat häiriöt ja tietää miten niitä voi poistaa. Opiskelija osaa valita EKG-rekisteröinnissä käytettävät erikoiskytkennät. Opiskelija osaa valita ja toimia itsenäisesti tilanteessa, jossa todetaan välitöntä hoitoa vaativat EKG-löydökset. Opiskelija hallitsee EKG:n pitkäaikaisrekisteröinnin ja kliinisen rasituskokeen toteutustavat. Opiskelija osaa perustella laadukkaan spirometria tutkimuksen edellytykset ja osaa myös toteuttaa laadukkaan spirometria tutkimuksen. Opiskelija osaa valita myös muita hengityselimistön toiminnan tutkimuksia. Opiskelija hallitsee potilasohjauksen merkityksen keuhkofunktiotutkimusten luotettavuudelle. Opiskelija osaa valita myös muita kliinisen fysiologian erikoistutkimuksia. Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti bioanalyytikon työtä kliinisen fysiologian ja neurofysiologian laboratoriossa. Opiskelija hallitsee keskeiset kliinisen neurofysiologian käsitteet, tutkimukset ja niiden kliinisen käytön. Opiskelija huolehtii itsenäisesti ekg- ja spirometria laitteiden kunnosta.
Arviointikehikot Ei käytössä
Lisätietoja opiskelijoille Ei käytössä
Vastuuhenkilöt Ei käytössä
Linkit Ei käytössä

Toteutukset


Ei toteutuksia.

Tiedot haettu 20.5.2024 16:51:12