Opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma
Osaamisalueet
Arviointikehikko
Tietoa koulutuksesta
Ryhmä(t)
PLK22SYLIIKE, LTK22SY, YHT23K, PLK22SYTEKN, PLK22SYLUOVA, MAK22SY, PLK22SYKULT
Paikkoja
0 - 80
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Avoin amk, Verkko-opinto, Yamk, Luonnonvara-ala
Vastuuopettaja
Toni Sankari
Toteutustapa
T&k-osuus: 4.00 op
Virtuaaliosuus: 5.00 op
Lähiopetus: 0 op
Opettaja(t)
Toni Sankari, Outi Virkkula
Pienryhmä(t)
Avoin AMK

Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson suoritusvaatimuksena on opiskelijan henkilökohtaisen GIS-projektin toteuttaminen ja oman toteutuksen esittely muulle ryhmälle videotallenteen muodossa. Opiskelija määrittelee itse oman GIS-projektinsa aiheen. Projektin aihe kannattaa kytkeä opiskelijan omaan työnkuvaan, opiskelualaan, harrastuksiin tai muuten oman mielenkiinnon kohteeseen. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Opetusmenetelmät
Opintojakson tavoitteena on perehtyä paikkatiedon hyödyntämismahdollisuuksiin ja opetella teknisiä taitoja paikkatiedon käyttäjänä. Opintojaksolla hyödynnetään opiskelijan omalle tietokoneelle asennettavaa avoimen lähdekoodin QGIS-paikkatieto-ohjelmistoa, jonka avulla tehdään monialainen katsaus avoimesti saatavilla oleviin paikkatietoaineistoihin. Tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa ottaa käyttöön itsenäisesti häntä kiinnostavia paikkatietoja ja että hän osaa hallinnoida ja esittää aineistoja ns. täysiverisessä paikkatieto-ohjelmistossa.

Opintojakson oppimisympäristöinä ovat Moodle ja Zoom sekä opiskelijan itse omalle tietokoneelle asentama QGIS-paikkatieto-ohjelmisto.

Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan aikavälillä 15.3. - 24.5.2023. Opintojaksolla järjestetään seitsemän kappaletta kolmen oppitunnin mittaista etäkontaktia (yhden oppitunnin kesto 45 min). Kaikista etäkontakteista tehdään tallenteet. Etäkontakteihin osallistumista niiden järjestämisajankohtina ei edellytetä, vaan tallennemateriaaliin voi perehtyä myös jälkikäteen. Etäkontaktien alustavat ajankohdat ovat seuraavat (ajankohdat voivat muuttua):
ke 15.3.2023 klo 16.45-19.15
ke 22.3.2023 klo 16.45-19.15
ke 29.3.2023 klo 16.45-19.15
ke 5.4.2023 klo 16.45-19.15
ke 12.4.2023 klo 16.45-19.15
ke 26.5.2023 klo 16.45-19.15
ke 10.5.2023 klo 16.45-19.15
Suoritusvaatimuksena olevan opiskelijakohtaisen GIS-projektin palautusajankohta on keskiviikko 24.5.2023. Muut deadline-ajankohdat (GIS-projektin toteutuksen kontrollipisteet) ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla.

Oppimisympäristöt
Ei käytössä

Opetusmateriaali
Opintojaksolla hyödynnetään avoimia paikkatietoaineistoja sekä mahdollisesti opiskelijan omaa alaa koskevia tietoaineistoja eri lähteistä. Opiskelun tukena toimivaa kirjallisuutta ovat paikkatiedon hyödyntämistä koskevat artikkelit, internetsivustot ja muut sähköiset materiaalit. Kaikkeen materiaaliin pääsee opintojakson Moodle-alustan kautta.

Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei käytössä

Opettaja(t)
Toni Sankari, Outi Virkkula

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opiskelijaa kannustetaan tekemään hänen GIS-projektinsa omaan työpaikkaan sidonnaisesta aihepiiristä, mutta tämä yhteys ei ole kuitenkaan pakollinen.

Tenttien ajankohdat
Opintojaksolla ei järjestetä tenttiä.

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla järjestetään yhteensä seitsemän kappaletta kolmen oppitunnin mittaista etäyhteydellä pidettävää etäkontaktia. Kaikista etäkontakteista tehdään tallenteet, joten aihepiirin voi opiskella myös muuna ajankohtana. Varsinaisten etäkontaktien lisäksi opintojakson opettaja mahdollistaa henkilökohtaisten ohjausaikojen varaamisen. Opintojakson suoritusvaatimuksena olevan GIS-projektin toteutus kuuluu opiskelijan ajankäyttöön tällä opintojaksolla.

Sisällön jaksotus
Ei käytössä

Arviointikriteerit hyväksytty
Ei käytössä

Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä

Tiedot haettu 2.6.2024 18:18:04