Student recognizes preconditions of high quality potato production and assesses potato industry. Student actively explores up-to-date sources of information and builds networks with actors on the potato sector.
Content
Prospects and profitability of potato production
Crop rotation on a potato farm
Potato varieties and choosing seed potato
Fertilization
Most common pests, diseases and quality defects and their prevention
Cultivation technique
Trend and future prospects on the potato industry
Recommended optional programme components
If necessary, the student advisor will recommend optional programme components for each student based on their individual study plan.
Accomplishment methods
Not applicable
Execution methods
Not applicable
Materials
Not applicable
Literature
Not applicable
Evaluation Criteria
Not applicable
Evaluation Criteria
Assessment Frameworks
Not applicable
Further Information
The course will be performed individually via Internet
Student chooses between food potato and seed potato and carries out the assignments either from a traditional or an organic point of view.
Opintojakson tyyppi Avoin amk, Luonnonvara-ala, Jatkuva ilmoittautuminen (nonstop), Verkko-opinto, Kesäopinnot, Kestävä kehitys
Vastuuopettaja Titta Järveläinen
Toteutustapa T&k-osuus: 0.00 op Virtuaaliosuus: 5.00 op Lähiopetus: 0 op
Opettaja(t) Titta Järveläinen
Pienryhmä(t) Avoin AMK
Arviointiasteikko 0-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet Opiskelija saavuttaa osaamistavoitteet tehtävien avulla. Kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ja opintojakson kokonaisuus arvioidaan asteikolla 1-5 / täydennettävä.
Opetusmenetelmät Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkko-opintoina Moodle -oppimisympäristössä.
Opintojaksolla osaaminen hankitaan ja osoitetaan tehtävien avulla. Tehtävät toteutetaan annetun ja itse hankitun materiaalin avulla. Tarkemmat tiedot löytyvät Moodlessa olevista tehtävistä.
Moodlen kurssiavaimen saat avoimen/CampusOnline vastuuhenkilöltä tai opintojakson opettajalta Titta Järveläiseltä ()
Aika ja paikka Verkossa toteutuva NonStop toteutus
Opetusmateriaali Opintojakson materiaali kerrotaan Moodle-oppimisympäristössä.
Lisätietoja opiskelijoille Tämä opintojakso on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on kasvinviljelyn ja maaperäopin perustiedot. Perustietojen testaamista varten Moodlessa on alkutesti, joka tulee suorittaa ennen kuin pääsee jatkamaan opintojakson suorittamista.
Suositeltavaa on hankkia itselleen yhteistyötila, jonka viljelymenetelmiin tutustuu opintojakson aikana.
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat Ei käytössä
Opettaja(t) Titta Järveläinen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö Ei käytössä
Tenttien ajankohdat Opintojaksolla ei ole tenttejä.
Kv-yhteydet Ei käytössä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus Ei käytössä
Sisällön jaksotus Ei käytössä
Arviointikriteerit hyväksytty 1-2: Opiskelija on tutustunut peruna-alaan. Hän tunnistaa laadukkaan perunan tuotannon perusedellytyksiä. Hän käyttää peruna-alan ammattimaisia tiedonlähteitä. Opiskelija on tutustunut alan toimijoihin. Tehtävät on tehty ohjeiden mukaisesti ja tehtävissä on merkittynä käytetyt lähteet .
3-4: Opiskelija ymmärtää peruna-alan mahdollisuuksia. Hän on selvittänyt laadukkaan perunan tuotannon edellytykset. Hän käyttää ajankohtaisia ja ammattimaisia tiedonlähteitä. Opiskelija on tutustunut useihin alan toimijoihin.
5: Opiskelija osaa arvioida peruna-alaa. Hän tunnistaa ja havainnollistaa hyvin laadukkaan perunan tuotannon edellytykset. Hänen käyttämänsä lähdemateriaali on ajankohtaista, monipuolista ja harkittua. Opiskelija on löytänyt ratkaisuja myös yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Opintojakson tyyppi Avoin amk, Luonnonvara-ala, Jatkuva ilmoittautuminen (nonstop), Verkko-opinto, Kesäopinnot
Vastuuopettaja Titta Järveläinen
Toteutustapa T&k-osuus: 0.00 op Virtuaaliosuus: 0.00 op Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t) Titta Järveläinen
Pienryhmä(t) Ei käytössä
Arviointiasteikko 0-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet Opiskelija saavuttaa osaamistavoitteet tehtävien avulla. Kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ja opintojakson kokonaisuus arvioidaan asteikolla 1-5 / täydennettävä.
Opetusmenetelmät Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkko-opintoina Moodle -oppimisympäristössä.
Opintojaksolla osaaminen hankitaan ja osoitetaan tehtävien avulla. Tehtävät toteutetaan annetun ja itse hankitun materiaalin avulla. Tarkemmat tiedot löytyvät Moodlessa olevista tehtävistä.
Aika ja paikka Verkossa toteutuva NonStop toteutus
Opetusmateriaali Opintojakson materiaali kerrotaan Moodle-oppimisympäristössä
Lisätietoja opiskelijoille Tämä opintojakso on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on kasvinviljelyn ja maaperäopin perustiedot. Perustietojen testaamista varten Moodlessa on alkutesti, joka tulee suorittaa ennen kuin pääsee jatkamaan opintojakson suorittamista.
Suositeltavaa on hankkia itselleen yhteistyötila, jonka viljelymenetelmiin tutustuu opintojakson aikana.
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat Keskusteleva erikseen opettajan kanssa
Opettaja(t) Titta Järveläinen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö Ei käytössä
Tenttien ajankohdat Ei käytössä
Kv-yhteydet Ei käytössä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus Ei käytössä
Sisällön jaksotus Ei käytössä
Arviointikriteerit hyväksytty 1-2: Opiskelija on tutustunut peruna-alaan. Hän tunnistaa laadukkaan perunan tuotannon perusedellytyksiä. Hän käyttää peruna-alan ammattimaisia tiedonlähteitä. Opiskelija on tutustunut alan toimijoihin. Tehtävät on tehty ohjeiden mukaisesti ja tehtävissä on merkittynä käytetyt lähteet .
3-4: Opiskelija ymmärtää peruna-alan mahdollisuuksia. Hän on selvittänyt laadukkaan perunan tuotannon edellytykset. Hän käyttää ajankohtaisia ja ammattimaisia tiedonlähteitä. Opiskelija on tutustunut useihin alan toimijoihin.
5: Opiskelija osaa arvioida peruna-alaa. Hän tunnistaa ja havainnollistaa hyvin laadukkaan perunan tuotannon edellytykset. Hänen käyttämänsä lähdemateriaali on ajankohtaista, monipuolista ja harkittua. Opiskelija on löytänyt ratkaisuja myös yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Arviointikriteerit hylätty Ei käytössä
20.5.2024 12:29:49
Administrator of the page: Johanna Huttunen | Page updated: February 8th, 2024