Ryhmä(t)
MAA22KM
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Avoin amk, Luonnonvara-ala, Verkko-opinto
Vastuuopettaja
Hanna Laurell
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 12 op
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Raija Suomela, OPE-VIR-MAA-1 , Titta Järveläinen, Leena Kärkkäinen
Pienryhmä(t)
Avoin AMK
Arviointiasteikko
0-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Nautakarjatalouden suunnittelu 12 op:
Tuotantoprosessien kuvaus ja arviointi nautatilalla
- ryhmässä tehtävä projektityö, 5 op, arviointi 1-5
Säilörehun tuotanto
- osa tuotantoprosessit projektia, 2 op, arviointi 1-5
Nautakarjan jalostus
- tehtävä/tentti, 2 op, arviointi 1-5
Navetan toiminnallinen suunnittelu
- projektityö kuvitteelliselle tai todelliselle nautatilalle, 3 op, arviointi 1-5.
Ryhmässä tehtävien projektitöiden arvioinnissa huomioidaan opiskelijan itse- ja vertaisarviointi sekä mahdollisen toimeksiantajan palaute.
Opetusmenetelmät
Opinnot ovat osa monimuotototeutusta eli toteutus on lähes täysin verkko-opiskelua. Opintojakso toteutetaan suurimmalta osin tutkivan oppimisen periaatteella projektiopintoina. Projekteissa ryhmämuotoisen työpajatyöskentelyn tukena on verkkoluentoja ja muuta kontaktiopetusta koko opiskelijaryhmälle. Projektit toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa, ja maitoa ja naudanlihaa tuottavat yritykset toimivat opintojaksolla oppimisympäristöinä.
Aika ja paikka
Pääsääntöisesti verkko-opintoina lukujärjestyksen mukaan. Opintojakso sisältää itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä kontaktiopetustuntien lisäksi. Opiskelu tapahtuu osittain myös maatiloilla.
Oppimisympäristöt
Ei käytössä
Opetusmateriaali
Ilmoitetaan opintojakson Moodle-alustalla.
Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Raija Suomela, OPE-VIR-MAA-1 , Titta Järveläinen, Leena Kärkkäinen
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson projektit toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tuotantoprosessit projektin toimeksiantajina toimivat maitoa ja naudanlihaa tuottavat yritykset, joita hyödynnetään myös oppimisympäristöinä. Lisäksi työskennellään muiden vierailevien työelämän asiantuntijoiden kanssa.
Tenttien ajankohdat
Kokonaisuus arvioidaan pääasiassa projektitöiden perusteella. Kts. Arviointimenetelmät.
Kv-yhteydet
Opintojaksolla hyödynnetään kansainvälistä lähdemateriaalia.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tarkempi toteutussuunnitelma ja ajoitus löytyy Moodle-alustalta.
Sisällön jaksotus
Ei käytössä
Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Opiskelija havainnoi ja arvioi nautakarjatalouden yleisimpiä hoito- ja ruokintakäytäntöjä. Opiskelija tunnistaa maidon- tai lihantuotantoa harjoittavan tilan ruokinnan ja rehuntuotannon perusteet. Opiskelija tunnistaa maitoa tai naudanlihaa tuottavan tilan talouteen ja ympäristövaikutuksiin liittyviä tunnuslukuja tai havaintoja. Opiskelija tekee navetan toiminnallisen suunnitelman ja luettelee erilaisia teknologisia vaihtoehtoja. Opiskelija osaa kuvata nautakarjan jalostustavoitteet, tunnistaa jalostusohjelman pääperiaatteet ja yrityskohtaisen jalostussuunnittelun menetelmät.
3-4:
5:
Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä