Curricula

Curriculum Table
Competences
Assessment Framework
General Information
Ryhmä(t)
TVT23SPL
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Avoin amk, Informaatioteknologia, Tietotekniikka, Matematiikka
Vastuuopettaja
Ei käytössä
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Manne Hannula, Juha-Matti Huusko
Pienryhmä(t)
Avoin AMK, Tutkinto-opiskelija, Tutkinto-opiskelijat

Arviointiasteikko
0-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin loppuarvosana määräytyy kurssin suoritteiden (harjoitukset sekä loppukokeet) yhteispistemäärän mukaan.

Opetusmenetelmät
Luentoja kampuksella sekä opittuun teoriataustaan liittyviä käytännöllisiä harjoituksia laboratoriossa.

Kurssiin liittyy oleellisesti ryhmätyöskentelyä joissa selvitetään muutaman hengen ryhmissä yhteistyönä ratkaisuja erilaisiin digitaalitekniikan harjoitustehtäviin.

Aika ja paikka
Ensimmäinen luento 28.8. luokassa 5A303 ja 5A305.

Luentoja ja harjoituksia koko periodin ajan lukujärjestyksen mukaisesti.

Tarkista lukujärjestyksestäsi aina kulloisenkin luennon sijainti. Opetusta luokkien 5A303 ja 5A305 lisäksi esimerkiksi myös luokassa 5B205.

Oppimisympäristöt
Ei käytössä

Opetusmateriaali
Tarvittava oppimateriaali löytyy kurssin Moodle-alustalta.

Kurssikirjana digitaalitekniikan osion osalta toimii Haltsonen S, Levonmäki J & Rautanen E, "Digitaalitekniikka", 2013.

Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei käytössä

Opettaja(t)
Manne Hannula, Juha-Matti Huusko

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei käytössä

Tenttien ajankohdat
Ei käytössä

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssin laajuus on 5 opintopistettä. Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, joten koko kurssin laajuus ajankäyttönä on yhteensä 135 tuntia koko periodin (8 viikkoa) ajan.

Koko periodin ajalle jaksotettuna kurssin laajuus tarkoittaa sitä, että opiskelijan kannattaa varata aikaa tälle kurssille omasta kalenteristaan ajatuksellisesti noin 17 tuntia viikossa. Tämä sisältää ihan kaiken - vaikkapa luennolle osallistumisen ja niiden jälkeisen toipumislounaan ajan, omien kotitehtävien tekemisen, laboratoriotöiden tekemisen sekä niiden kahvitauot, sekä myös kurssilla kuultujen aiheiden syvällisen mietiskelyn illalla juuri ennen nukahtamista.

Sisällön jaksotus
Ei käytössä

Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Nojautumalla vahvasti taustamateriaaleihin osaan tehdä tietotekniikassa tarvittavia matemaattisia laskutoimituksia seuraavasti:
-osaan soveltaa laskusääntöjä (yhteen, vähennys, kerto, jako, potenssi) laskutoimituksissa myös muuttujia (a,b,x,y jne) käytettäessä.
-osaan ratkaista ensimmäisen ja toisen asteen yhtälön
-osaan käyttää logaritmia yksinkertaisessa tapauksessa mutta en ymmärrä sitä vielä syvällisemmin
-osaan trigonometrian peruskaavat

Ymmärrän digitaalitekniikan peruskomponentit ja niiden toiminnan yleisen periaatteen. Osaan tehdä yksinkertaisen totuustaulukon. Osaan tehdä ohjetta soveltaen yksinkertaisen logiikkatoteutukseen liittyvän ohjelman Arduinoon.
3-4: Osaan tehdä tietotekniikassa tarvittavia matemaattisia laskutoimituksia hyvin nojautumatta juurikaan taustamateriaaleihin.

Osaan hyvin tehdä laskutoimituksia erilaisissa lukujärjestelmässä. Osaan muuntaa lukuja kymmenjärjestelmästä binäärijärjestelmään ja päinvastoin. Osaan hyvin binäärilukujen esitysmuodot sekä MSB ja LSB-käsitteet.

Osaan boolen algebran perusteet. Hallitsen tärkeimmät laskutoimitukset binäärijärjestelmässä ja boolen algebrassa siten että pystyn niitä laskemaan "kynällä ja paperilla" itsenäisesti ilman apuneuvoja.

Osaan liittää digitaalitekniikan komponentteja Arduinoon. Osaan laatia binäärilaskutoimituksia sekä digitaalitekniikkaan liittyviä laskutoimituksia toteuttavan ohjelman Arduinolle ohjeita ja malliesimerkkejä hyödyntäen. Osaan laatia totuustaulukoita hyvin.

Osaan tehdä järjestelmällisesti vianetsintää Arduinolle toteutetusta digitaaliratkaisusta.

Toimin ryhmätyötehtävissä hyvin omat tehtäväni onnistuneesti suorittaen.
5: Hallitsen sujuvasti tietotekniikassa tarvittavat matemaattiset laskutoimitukset.

Osaan rakentaa matemaattisen määrittelyn pohjalta itsenäisesti yksinkertaisia logiikkapiiritoteutuksia Arduino-ympäristössä. Osaan rakentaa toteutuksen, jolla voin havainnollistaa logiikkapiirien toimintaa kytkinten ja led-valojen avulla. Osaan myös tutkia logiikkapiirien toimintaa perusmittalaitteilla laboratorioympäristössä.

Omaan taidon toteuttaa joitakin digitaalitekniikkaan liittyviä kytkentöjä tai ohjelmistoja Arduino-ympäristössä myös itsenäisesti ilman malliesimerkkejä tai ohjeita.

Osaan toimia vastuuhenkilönä ryhmätyötehtävässä siten että yhteistyö ryhmässä on sujuvaa ja miellyttävää ja siten, että myös tarvittavat tekniset toimenpiteet tulevat laadukkaasti tehtyä.

Arviointikriteerit hylätty
Kurssilla suoritettujen tehtävien ja lopputentin pistemäärä jää alle läpäisyrajan (pisterajat kuvaillaan kurssilla tarkemmin).

2.6.2024 18:40:52