Curricula

Curriculum Table
Competences
Assessment Framework
General Information
Ryhmä(t)
MAA24SP, AVO24S25KOamkHighwayMAA, YHT24S, YHT25K
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Ei käytössä
Vastuuopettaja
Raija Suomela
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Hanna Laurell, Raija Suomela, Titta Järveläinen
Pienryhmä(t)
Ei käytössä

Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla.

Vastuullinen kasvintuotanto 3 op
- Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan)

Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op
- Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op
- Bioturvallisuus 1 op

Opetusmenetelmät
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/

Aika ja paikka
Ei käytössä

Oppimisympäristöt
Vastuullinen ruoantuotanto (Highway & CO)

Opetusmateriaali
Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.

Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Opettaja(t)
Hanna Laurell, Raija Suomela, Titta Järveläinen

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.

Tenttien ajankohdat
Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ei käytössä

Sisällön jaksotus
Ei käytössä

Arviointikriteerit hyväksytty
Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.

Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä

2.6.2024 18:39:06