Curricula

Curriculum Table
Competences
Assessment Framework
General Information
Ryhmä(t)
MAA22SP, AVO23S24KOamkHighwayMAA, YHT23S, YHT24K, MAA21SP, MAA23SP, MAA22KM, MAA20KM, MAA20SP
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Avoin amk, Jatkuva ilmoittautuminen (nonstop), Verkko-opinto, Luonnonvara-ala, Kesäopinnot, Kestävä kehitys
Vastuuopettaja
Titta Järveläinen
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Titta Järveläinen
Pienryhmä(t)
Avoin AMK, Tutkinto-opiskelijat

Arviointiasteikko
0-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelija osaa arvioida lammaskatraan hoitotoimia tavanomaisen ja luonnonmukaisen tuotannon sekä eläinten terveyden näkökulmasta. Opiskelija osaa valita jalostuseläimiä sekä kuvata lammasrotujen ominaisuuksia. Opiskelija osaa suunnitella lammastaloutta harjoittavan tilan sisäruokintaa ja laidunnusta.

- Tentti (arviointi 1-5, paino 0.50)

- Ruokinta- ja laidunsuunnitelma (arviointi 1-5, paino 0.50)

Opetusmenetelmät
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia.

Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina itsenäisesti. Opintojakson voi aloittaa ja suorittaa oman aikataulun mukaan ns. nonstop. Opiskelu tapahtuu Moodle-verkko-oppimisalustalla.

Oppimisympäristöt
Lammastalous ja luonnon monimuotoisuus (Highway & CO)

Opetusmateriaali
Opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.

Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Opettaja(t)
Titta Järveläinen

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö lampureiden ja maanomistajien kanssa.

Tenttien ajankohdat
Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti. Tentissä uusintamahdollisuus.

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ei käytössä

Sisällön jaksotus
Ei käytössä

Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Opiskelija selittää lammaskatraan hoitotoimia tuotannon ja terveyden näkökulmasta. Opiskelija havainnollistaa lammasrotujen eroavia ominaisuuksia ja geneettisen monimuotoisuuden. Opiskelija laskee katraan ruokinnan ja tekee laidunnussuunnitelman.
3-4:
5: Opiskelija arvioi lammastalouden tuotannon onnistumista. Opiskelija vertailee eri lammasrotuja, ja analysoi katraan jalostusta. Opiskelija suunnittelee ja analysoi lampaiden ruokinnan onnistumista.

Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä

2.6.2024 18:37:18