Curricula

Curriculum Table
Competences
Assessment Framework
General Information
Ryhmä(t)
LIK23SME
Paikkoja
Ei käytössä
Arviointiasteikko
0-5
Opetuskieli
Suomi
Opintojakson tyyppi
Ei käytössä
Vastuuopettaja
Matti Sippola
Toteutustapa
T&k-osuus: 0.00 op
Virtuaaliosuus: 0.00 op
Lähiopetus: 5 op
Opettaja(t)
Matti Sippola
Pienryhmä(t)
Ei käytössä

Arviointiasteikko
0-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laajaryhmätehtävä 60% kokonaispitemäärästä (60 p)
Tentti 30% kokonaispistemäärästä (30 p)
Asiantuntijahaastattelu 10% (10 p)
Maksimipisteet 100 p.

Opetusmenetelmät
Teoriaopetus, teoriatunnit sekä study group työskentely ryhmissä.
Lähi- ja verkko-opetus.

Aika ja paikka
Ei käytössä

Oppimisympäristöt
Ei käytössä

Opetusmateriaali
Globaali kansantalous, Otava 2016, Tekijät: Timo Lindholm ja Juhani Kettunen Kirjasta saatilla myös e-julkaisu. Kysy e-julkaisusta lisää kampuksemme kirjastosta.

Lisätietoja opiskelijoille
Ei käytössä

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
HOT (hankitun osaamisen tunnistaminen) tarkoittaa osaamisen hyväksymistä osaksi suoritettavaa tutkintoa. Opiskelijan osaamisen tunnistamisessa on kaksi päävaihtoehtoa

1. aikaisemmat korkeakoulutason opinnot (sisällyttäminen)

2. työssä, toisen asteen opinnoissa tai muuten hankittu kokemus (korvaaminen)

- - - - - - - - -

Jos haet aikaisempien opintojen sisällyttämistä (yläpuolella kohta 1), tarvitset hakemuksen liitteeksi opintosuoritustodistukset. Tyypillisesti sisällyttäminen koskee yliopiston kauppatieteellisiä perusopintoja tai amkin liiketalouden perusopintoja. Voit skannata todistukset tai liittää linkin Oma Opintopolku -palvelussa näkyviin suorituksiin.

Aikaisemmin suoritetut korkeakoulutason opintosuoritukset sijoitetaan sellaisenaan opintosuoritusrekisteriin. Opinnot sijoittelun päättää tutkintovastaava.

HOT-hakemus tehdään Pepin HOT-toiminnolla. Pepin HOT-toiminnon käyttöön löytyy hyvät ohjeet.

- - - - - - - - -

Jos osaamisesi on syntynyt muulla tavalla (yläpuolella kohta 2), pitää osaaminen osoittaa. Tämä koskee myös ammattiopiston opintoja. Alla on luettelo 1. jakson opintojaksojen HOT-käytänteistä.

Huomaathan, että 1. jaksossa alkavat opintojaksot vaihtelevat ryhmittäin.

- - - - - - - - -

Kansantalous ja talouden kansainvälistyminen 5 op: HOT-tentti järjestetään Exam-tenttinä. HOT-tenttiin ilmoittaudutaan lähettämällä sähköpostia oman ryhmän opettajalle. Tenttimateriaalina Globaali kansantalous, Otava 2016, Tekijät: Timo Lindholm ja Juhani Kettunen Kirjasta saatavilla myös e-julkaisu.

Vaihtoehtoisesti osaamisen voi osoittaa raportilla. Ohjeet saa opintojakson opettajalta. Raportissa käytetään Oamkin opinnäytetyömallipohjaa, lähteitä ja lähdeviittauksia.

Opettaja(t)
Matti Sippola

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei käytössä

Tenttien ajankohdat
Tentti opintojakson lopussa. Laaja ryhmätyö.Tarkka aikataulu toteutuksen Moodlessa

Kv-yhteydet
Ei käytössä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
opiskelijan oma ajankäyttö 133 tuntia
opetus: 40 tuntia

Sisällön jaksotus
Mikro- ja makrotalouden osuudessa opiskelijatiimit tutustuvat tiimitehtäväänsä liittyvään toimialaan, taloudelliseen kehitykseen, talouteen vaikuttaviin kansainvälisiin mikro- ja makrotaloudellisiin ilmiöihin ja hankkivat tietoa taloudellisesta päätöksenteosta ja niiden vaikutuksista valittuun toimialaan / yritykseen / organisaatioon.

Mikrotalous:
Taloustieteen peruskäsitteet, rajakäsitteet, kysynnän ja tarjonnan muodostuminen, täydellisen kilpailun mahdollisuus ja kilpailumuodot.

Makrotalous:
Talouskasvu, kokonaiskysyntä ja kokonaistarjonta, talouskasvuun vaikuttavat globaalit ilmiöt, talouskasvun mittaaminen, suhdannevaihtelut ja tekijät vaihteluiden taustalla, työllisyys, inflaatio, deflaatio, stagflaatio, rahoitusmarkkinat ja rahapolitiikka, finassipolitiikka, ostovoimapariteettiteoria.

Arviointikriteerit hyväksytty
1-2: Opiskelija osaa yleisimmät mikro- että makrotalouden peruskäsitteet ja ilmiöt ja tunnistaa kyseiset ilmiöt reaalitaloudessa.
3-4: Opiskelija osaa yleisimmät mikro- että makrotalouden peruskäsitteet ja ilmiöt ja tunnistaa nämä osana reaalitalouden tapahtumia. Lisäksi opiskelija tunnistaa mikro- ja maktoraloudellisten ilmiöiden syy-seurausuhteita, sekä ilmiöiden mittaamiseen liittyviä käsitteitä ja menetelmiä.
5: Opiskelija osaa perustellusti esittää talouden näkymiin soveltuvia raha- ja finanssipolitiikan toimenpiteitä ja kykenee havaitsemaan makro- ja mikrotlaoudelliset ilmiöt osana liiketoiminnan strategisia valintoja.

Arviointikriteerit hylätty
Ei käytössä

2.6.2024 18:55:54