Pohjoinen vastuullinen ruoka

Aika: 5.11.2021 kello 8.30–10.00
Paikka: Webinaari

Katso webinaarin tallenne

 

Tervetuloa mukaan Oulun ammattikorkeakoulun Yhdessä muutamme maailmaa -webinaariin! Jakson teemana on Pohjoinen vastuullinen ruoka. Mitä vastuullisuus tarkoittaa ruoantuotannossa ja miten kuluttajille taataan turvallinen ruoka? Miten teknologiaa, kuten painettavaa älyä, voidaan hyödyntää elintarviketeollisuudessa ja miten huippukokki Sami Garam arvelee tulevaisuuden muuttavan ruokalautasemme sisältöä? Maksuttomassa webinaarissa kuulemme mielenkiintoisia ajatuksia asiantuntijoilta näistä aiheista.

Ohjelma

Avaus
rehtori Heidi Fagerholm

Paneelikeskustelu: Ruoan turvallisuus ja jäljitettävyys
lehtori Harri Määttä, PrinLab/Oamk
projektikoordinaattori Sanna Salomaa, Pohjois-Pohjanmaan liitto

Paneelikeskustelu: Ruokainnovaatiot Pohjois-Pohjanmaalla
toimitusjohtaja Sakari Kiviniemi, CiiYou
yrittäjä Riitta Rontu, Syötteen sieni ja yrtti
myynti- ja markkinointipäällikkö Mari Palin, Vähäsarja Oy

Mitä syömme tulevaisuudessa?
Kokki Sami Garam

 

Sami Garam

Sami Garam on työskennellyt useissa helsinkiläisissä ravintoloissa kokkina ja keittiömestarina. Hänet tunnetaan myös muun muassa kirjailijana, tv-kasvona, ruokatoimittajana ja kolumnistina. Hänen ruokafilosofianaan on tuoda ruoka lähelle syöjän sydäntä. Kuva: Kasper Garam

Juontajat

 

Tarja Paukkeri

Filosofian maisteri Tarja Paukkeri johtaa Oulun ammattikorkeakoulun kielikeskusta. Hän vastaa kielten ja viestinnän koulutuksen, tki-toiminnan ja alueellisen yhteistyön johtamisesta ja kehittämisestä.

Riitta Tötterström

Musiikin maisteri Riitta Tötterström on kulttuurin puolestapuhuja työajallaan ja kulttuurin suurkuluttaja vapaa-ajallaan. Lähimpänä hänen sydäntään soi klassinen musiikki. Oulun ammattikorkeakoulun palveluksessa hän on työskennellyt jo 20 vuotta, josta puolet Kulttuurialan yksikön johtotehtävissä.