Yhteistyökuvioita ja mielekästä keskustelua – yritysten ja Oulun ammattikorkeakoulun välistä yhteistyötä kehitettiin Bright Friday -tapahtumassa

Julkaistu: 1.12.2023 klo 14:49 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Oulun ammattikorkeakoulu järjesti perjantaina 24.11. Bright Friday -tapahtuman yhteistyössä MUUVI – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React, Pohjois-Suomi) -hankkeen kanssa. Tapahtuman ideana oli esitellä korkeakoulun yhteistyömahdollisuuksia alueellisille terveys- ja hyvinvointialan yrityksille.

Ohjelmassa oli niin puheenvuoroja, kuin yhteistä keskusteluakin. Oulun ammattikorkeakoululla työskentelevä Minna Vanhanen esitteli simulaatioympäristö SimLabia ja Health Innovation Academy Oy:n sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation hyödyntämisen asiantuntija ja kouluttaja Eeva Kiuru piti puheenvuoron Tekoälyn hyödyntämisestä hyvinvointi- ja terveysalan yrityksissä. Puheenvuorot olivat kovasti odotettuja ja pidettyjä vieraiden keskuudessa.

SimLabeista kertova puheenvuoro herätti keskustelua. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa työskentelevät Henna Nyman, Kirsi Heiskanen ja Minna Eriksen halusivat kuulla Oulun ammattikorkean toimintatavoista labien kanssa, jotta voisivat kehittää vastaavaa toimintaa Jamkilla. Jyväskyläläiset saivat tilaisuudesta paljon irti ja ensimmäisiä yhteistyökuvioita Oamkin kanssa alettiinkin suunnittelemaan jo.

­­- Suunnittelimme, että Oamk ja Jamk voisivat ruveta pitämään yhteisiä ”aamukahveja”. Niiden ideana olisi, että koordinaattorit istuisivat yhdessä alas suunnittelemaan ja kehittämään yritysyhteistöitä ja olemassa olevia yhteistyökuvioita.

Myös yrittäjävieraat saivat tapahtumasta paljon irti. Jo toista kertaa vastaavanlaiseen tapahtumaan osallistuva Near Realin operatiivinen johtaja Mari Kärkkäinen innostui tulemaan paikalle nimenomaan tekoälystä kertovan puheenvuoron ansiosta.

- Near Real on etälääketieteen yritys ja olemme kehittämässä yritykselle tekoälypohjaista ratkaisua nimeltä My Digital Twin. Sen ideana on nopeuttaa hoidon tarpeen arvioinnin aloittamista ja se toimii myös työterveydessä apuna, sillä sen kautta voi seurata organisaatiotilan terveyttä. Siksi kaikki tekoälyyn liittyvä kiinnostaa. Tekoäly on hyvä assistentti.

Kärkkäisen edustama yritys on tehnyt yhteistöitä opiskelijoiden kanssa aiemmin muun muassa opinnäytetöiden ja harjoitteluiden muodossa.

- ­Mielestäni pienten yritysten mahdollisuuksia opiskelijayhteistöihin pitäisi parantaa, hän kertoo.

Tapahtuma sujui odotusten mukaisesti ja synnytti hyviä keskusteluita, sekä avasi Oamkin tarjoamia mahdollisuuksia yrityksille. Tapahtumaa Oamkin puolesta järjestämässä ollut Susanna Sakko on tyytyväinen.

- Tapahtuma sujui todella hyvin, olen iloinen etenkin keskustelun paljoudesta, Sakko hymyilee.

- Tavoitteena oli tuoda ja nostaa esille Oamkin ja yritysten välisiä yhteistyömahdollisuuksia ja koen, että siinä myös onnistuttiin, hän jatkaa iloiten.

Myös MUUVI-hankkeen puolelta mukana järjestämisessä ollut Päivikki Kaakinen on tyytyväinen tapahtuman kulkuun.

- MUUVI-hanke loppuu pian, mutta toivon, että sen aikaansaannokset, kuten yrittäjille suunnatut mikro-opinnot, jäävät ihmisille mieleen. Toivotaan myös, että mikro-opintoja ylläpidetään ja kehitetään tulevaisuudessa, hän pohtii.

Mikro-opintoihin voi tutustua Oulun ammattikorkeakoulun nettisivuilta. Opintoja löytyy kategorioista muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio.

MUUVI-hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-rahoituksella.

Kuva: Yrittäjä Mari Kärkkäinen ja MUUVI-hankkeen Susanne Korva sekä Päivikki Kaakinen. Puheenvuorojen jälkeen tapahtuman osanottajat pääsivät keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista keskenään.

Teksti ja kuvat: Reetta Salmela