Julia Asikainen
24.03.2020

Tanssinopettajan koulutus ponnahduslautana unelma-ammattiin

Toista vuotta tanssinopettajaksi opiskeleva Lea Lorenz kokee saaneensa opinnoista jo kahden vuoden aikana paljon hyötyä. Tulevaisuudessa hän haaveilee koreografina työskentelystä.

Toista vuotta tanssinopettajaksi opiskeleva Lea Lorenz kokee saaneensa opinnoista jo kahden vuoden aikana paljon hyötyjä.

Lea Lorenz on opiskellut ennen tanssinopettajan opintojaan koko elämänsä kotikoulussa. Kotikoulua käydessään hän alkoi miettiä itselleen sopivaa alaa ja katsoa eri vaihtoehtoja.  

– Harrastin siihen aikaan balettia ja siitä tuli minulle todella tärkeä harrastus. Ajattelin alkuun pitkään, ettei minusta mitään opettajaa tulisi. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin semmoinen olo, että miksi ei, Lea muistelee.

Lisäksi Lea haaveilee tulevaisuudessa koreografin ammatista. Hän koki, että tanssinopettajan opinnot voisivat toimia hyvin ponnahduslautana siihen.

Monipuolisia opintoja

Lean mukaan opinnot ovat olleet monipuolisia, ja kaksi ensimmäistä vuotta ovat hurahtaneet kovaa vauhtia.

– Kaikenlaista on ollut. Meillä on ollut esimerkiksi tanssitunteja eri lajeista, pedagogiikkaa, teoriaopintoja anatomiasta, kielten opiskelua sekä erilaisia projekteja.

Lea on valinnut opintojensa pääaineeksi baletin, sillä hän on harrastunut sitä eniten ja pitää lajista todella paljon.

– Välillä on ollut myös turhauttavaa, sillä baletti on niin täydellisyyteen pyrkivä laji. Samalla laji kiehtoo, sillä siinä on jatkuva mahdollisuus kehittyä. Aina on jokin tavoite, mihin tähdätä. Baletti vaikuttaa myös arjessa esimerkiksi ryhtiin ja antaa muiden tanssilajien harjoitteluun hyvän pohjan.

Haaveissa koreografin ammatti

Lean mielestä Oamkin tanssinopettajan koulutus avaa paljon ovia ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa moneen eri suuntaan.

– Koulutuksen jälkeen voi toimia niin tanssinopettajana kuin tanssijanakin. Lisäksi koulutuksesta voi jatkaa vaikka fysioterapeutiksi.

Valmistuttuaan Lea haaveilee koreografin ammatista ja mahdollisesti myös omasta tanssikomppaniasta.

– Mielestäni olisi aivan ihanaa päästä koreografina luomaan omia teoksia. Minua kiinnostaisi myös perustaa oma tanssikomppania ja tehdä vaikuttavia teoksia, jotka olisivat merkityksellisiä, saisivat pohtimaan ja toisivat valoa maailmaan.

Lisäksi Lea nauttii kovasti esiintymisestä, joten hän toivoo myös tulevaisuudessa pääsevänsä esiintymään mahdollisimman paljon.

Balettilinjalle vahvat suositukset

Lea kertoo opintojen vaativan opiskelijalta erityisesti motivaatiota, heittäytymiskykyä, sosiaalisuutta, luovuutta sekä kykyä olla esillä.

– Välillä opiskelu on ollut todella raskastakin, joten opiskelijan tulee olla oikeasti motivoitunut. Olemme pohtineet luokkakavereiden kanssa myös sitä, että täytyy tottua jatkuvaan esilläoloon.  

Lea suosittelee lämmöllä tanssinopettajan balettilinjaa, vaikka linja onkin työläs.

– Balettilinjalla kaikkien täytyy tehdä jatkuvasti töitä, olla määrätietoisia sekä noudattaa baletin sääntöjä. Samaan aikaan opiskelu on todella mukavaa ja hauskaa. Balettilinja on selkeä ja hyvä kokonaisuus, ei voi kuin suositella, Lea sanoo.