Julia Asikainen
31.03.2020

Polarin yritysprojektista hyötyjä työelämään ja kehitystä ammattitaitoon

Oulun ammattikorkeakoulun tietotekniikan opiskelijat pääsevät jo opintojensa aikana tekemään yhteistyötä eri yritysten kanssa. Polar on yksi vakiintuneista yrityksistä, jossa opiskelijat tekevät yritysprojekteja. 

Kolmannen vuoden opintoihin sijoittuvat yritysprojektit ovat pakollinen osa Oamkin tietotekniikan opiskelijoiden tutkintoa. Oamkin ja Polarin välinen yhteistyö tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä mukaan Polarin tuotekehitysprojekteihin, jotka voivat johtaa myös yrityksessä työllistymiseen.

Tietotekniikan opiskelija Toni Kukkohovi tekee tällä hetkellä yritysprojektia Polarille. Toni halusi hakea töihin Polarille, sillä yritys on aina kiinnostunut häntä ja heillä oli mielenkiintoinen projekti tarjolla.

-Teen projektiryhmäni kanssa sovellusta Androidille. Mobiiliohjelmointi on itselleni yksi mielenkiintoisimpia aiheita ja siksi päädyin hakemaan tähän projektiin mukaan, Toni kertoo.

Toni uskoo projektin opettavan hänelle uusia asioita, joista on työelämässä hyötyä. Hänen mukaansa Polarilla työskentely on sujunut hyvin ja se on ollut mukavaa.

-Olemme työskennelleet enimmäkseen etänä ja parin viikon välein on pidetty palavereita Polarilla. Työskentely on ollut aika vapaamuotoista ja meitä on ohjeistettu työskentelyyn hyvin. Apua saa aina, jos tulee ongelmia.

 

Yritysprojekteihin rekrytoidaan koululla

Ennen työskentelyn aloitusta yritykset käyvät esittelemässä opiskelijoille sopivia projekteja koululla. Lisäksi opiskelijat voivat tiedustella projektimahdollisuuksista esimerkiksi tietotekniikan opiskelijoiden Maalisuora-tapahtumassa.

-Opiskelijat hakevat itsenäisesti itseään kiinnostaviin projekteihin. Hakeminen tapahtuu yleensä yrityksestä tiedustelemalla, jos mahdollisista projekteista ei ole vielä tietoa. Sen jälkeen hakeminen on oikeastaan sama asia kuin hakisit työpaikkaa, eli laitetaan työhakemus ja CV yritykselle.

Projektien jälkeen monet opiskelijat tekevät vielä opinnäytetyönsä samalle yritykselle ja työllistyvät yritykseen.  

Opintojen aikana kiinni työelämään

Tonin mielestä yritysyhteistyö on hyvä osa opintoja, sillä sen kautta opiskelijat pääsevät helpommin työelämään kiinni.

-Tietenkin projekteissa kehittyy myös oma ammattitaito. Tästä saa hyvää työkokemusta, josta on varmasti hyötyä työnhaussa valmistumisen jälkeen.

Toni uskoo, että myös Polar hyötyy yhteistyöstä opiskelijoiden kanssa.

-Opiskelijat voivat tuoda yritykselle esimerkiksi uutta tietoa ja uusia taitoja, Toni pohtii.