« Takaisin koulutuslistaan

Sonografia

Täydennyskoulutus
Opetusmuoto:Monimuoto-opetus
Laajuus ja kesto:30 op
Koulutusaika:12.2.2024 - 26.11.2024
Hakuaika: - 5.11.2023
Hinta:3420,00 € + alv 24 %, sisältäen koulutuksen, sähköisen materiaalin sekä aloitus- ja lopetuskahvit
Opetuskieli:suomi
Paikkakunta:Oulu
Opetustilat:Oulun ammattikorkeakoulu, Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu

Yleiskuvaus opinnoista

Koulutuksen tarkoituksena on kehittää osallistuvien terveydenhuollon ammattilaisten sonografiaosaamista siten, että he osaavat toteuttaa omalla vastuualueellaan vatsan ultraäänitutkimuksia tai asetuksen mukaisia sikiön ultraäänitutkimuksia tai tuki-ja liikuntaelimistön toiminnan ultraäänitutkimuksia tai verisuonten ultraäänitutkimuksia asiakaslähtöisesti.   

Tavoite

RöntgenhoitajatSonografian opinnot suoritettuasi osaat tehdä vatsan ja verisuoniston ultraäänitutkimuksia siten, että hallitset ultraäänilaitteen turvallisen käytön ja laadunvarmistuksen, ultraäänitekniikan sekä yleisimmät ultraääniprotokollat ja osaat ammatillisissa vuorovaikutustilanteissa ja moniammatillisissa työyhteisöissä.  

 

Kätilöt / terveydenhoitajatSonografian opinnot suoritettuasi osaat tehdä asetuksen mukaisia sikiön ultraäänitutkimuksia ja työskennellä perhehoitotyön periaatteiden mukaisesti ammatillisissa vuorovaikutustilanteissa ja moniammatillisissa työyhteisöissä.  

 

SairaanhoitajatSonografian opinnot suoritettuasi osaat tehdä verisuoniston ultraäänitutkimuksia siten, että hallitset ultraäänilaitteen turvallisen käytön ja laadunvarmistuksen, ultraäänitekniikan sekä yleisimmät ultraääniprotokollat ja osaat työskennellä ammatillisissa vuorovaikutustilanteissa ja moniammatillisissa työyhteisöissä.  

 

Fysioterapeutit:  Sonografian opinnot suoritettuasi osaat tehdä tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan ultraäänitutkimuksia siten, että  hallitset ultraäänilaitteen turvallisen käytön ja laadunvarmistuksen, ultraäänitekniikan sekä yleisimmät ultraääniprotokollat ja osaat työskennellä ammatillisissa vuorovaikutustilanteissa ja moniammatillisissa työyhteisöissä.  

Kohderyhmä

Hakukelpoisuuden koulutukseen antavat seuraavat tutkinnot: Sairaanhoitaja (AMK), kätilö (AMK), terveydenhoitaja (AMK), röntgenhoitaja (AMK), fysioterapeutti (AMK) tai vastaava opistoasteen tutkinto. Korkeakoulututkinnon suorittaneet valitaan ennen opistoasteen tutkinnon suorittaneita. Tutkinto tulee olla suoritettu viimeistään hakuajan päättymiseen mennessä.  

Sisällöt

Ultraäänitoiminnan perusteet  

Ultraäänifysiikka ja laiteoppi  

Vatsan ultraäänitutkimukset / Asetuksen mukaiset sikiön ultraäänitutkimukset /

Tuki-ja liikuntaelimistön toiminnan ultraäänitutkimukset / Verisuonten ultraäänitutkimukset    

Ohjattu harjoittelu  

Osaaminen ja työn kehittäminen 

Toteutusajat

Koulutuksen kontaktipäivät ovat:
12.-13.2.24 Etäopetus
18.-19.3.24 Etäopetus
15.4.-16.4.24 Lähiopetus, Kontinkankaan kampus, Oulu
13.-14.5.24 Lähiopetus, Kontinkankaan kampus, Oulu
9.9.-10.9.24 Etäopetus
8.10.24 Etäopetus
26.11.24 Etäopetus

Kouluttaja(t)

Lehtori, Terveysala
050 5160168
Sivutoiminen tuntiopettaja, Sosiaaliala, kuntoutus ja kulttuuri
050 5712000
Lehtori, Terveysala
040 6203653
Kouluttajina toimivat ultraäänitutkimusten ammattilaiset

Yhteystiedot

Koulutussuunnittelija, Terveysala
040 6682369

Muuta koulutukseen liittyvää tietoa

Koulutukseen hakeutumisen edellytyksenä on työsuhde terveydenhuollossa sekä sopimus mahdollisuudesta harjoitella ultraäänitutkimuksia lääkärin, sonograaferin tai ultraäänihoitajan ohjauksessa. Harjoitteluun sisältyy näyttökoe.