« Takaisin koulutuslistaan

OsaOppi VIII – Älykkäät digitaaliset ratkaisut opetuksessa ja ohjauksessa (syventävä taso)

Täydennyskoulutus
Opetusmuoto:Verkko-opetus
Laajuus ja kesto:2-4 op
Koulutusaika:24.9.2024 - 30.10.2024
Hakuaika: 20.3.2024 - 10.9.2024
Hinta:maksuton
Opetuskieli:suomi
Paikkakunta:
Opetustilat:Toteutus verkossa

Yleiskuvaus opinnoista

Digipedagogiikan uusimpiin oppimisratkaisuihin ja työkaluihin syventyvässä verkkokoulutuksessa keskitytään virtuaaliympäristöjen, oppimisanalytiikan ja tekoälyn mahdollisuuksiin tukea oppijan oppimisprosessia. Koulutukset koostuvat yhteisöllisistä verkkokoulutuspäivistä, asiantuntijapuheenvuoroista sekä itsenäisestä työskentelystä. Oppimista tuetaan jatkuvalla ohjauksella ja osioihin liittyvillä osaamismerkeillä. 

Koulutus koostuu kahdesta erillisestä koulutusosiosta:

1) Oppijana virtuaaliympäristöissä (2 op)

2) Tekoäly opettajan työn tukena (2 op)

Voit suorittaa yhden tai molemmat koulutusosiot. 

Syksyllä 2024 toteutetaan syventävän tason koulutukset, joissa koulutusosioiden sisältöjen mukaista osaamista syvennetään pidemmälle. Syventävää tasoa suositellaan osallistujille, joilla on jo aikaisempaa kokemusta VR-laitteiden hyödyntämisestä tai tekoälyn ja oppimisanalytiikan käytöstä. 

Koulutukset ovat osa OsaOppi VIII - Älykkäät digitaaliset ratkaisut opetuksessa ja ohjauksessa -hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun (koordinoija), Hämeen ammattikorkeakoulun ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian kanssa.

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ammatillisella toisella asteella, perusopetuksessa, vapaassa sivistystyössä ja lukiokoulutuksessa työskenteleville opettajille, opinto- ja uraohjaajille sekä neuvonta- ja tukipalveluiden henkilöstölle.

Sisällöt

Oppijana virtuaaliympäristöissä, 2 op (syventävä taso) 
Koulutuksessa perehdyt syvemmin virtuaalitodellisuuden perusteisiin, tutustut erilaisiin XR-ympäristöihin sekä niiden soveltamiseen opetuksessa ja ohjauksessa. Koulutuksessa opit hyödyntämään virtuaaliympäristöjä opetuksen kehittämisessä sekä oppimisen ja yhteisöllisen työskentelyn tukena. Koulutus toteutetaan verkossa ja virtuaalitodellisuusympäristöissä. Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä VR-laitteita, eivätkä ne ole välttämättömiä koulutuksen suorittamiselle.

Tekoäly opettajan työn tukena, 2 op (syventävä taso) 
Koulutuksessa perehdyt syvemmin tekoälyn perusteisiin, oppimisanalytiikan menetelmiin ja työkaluihin sekä niiden soveltamiseen opetuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Koulutuksessa opit hyödyntämään tekoälyä ja oppimisanalytiikkaa opetuksen kehittämisessä ja opiskelijoiden oppimisen tukemisessa. 

Toteutusajat

1) Oppijana virtuaaliympäristöissä, 2 op

Koulutuspäivät;
ti 24.9. klo 12–15
ti 1.10. klo 12–15
ti 8.10. klo 12–15
ti 29.10. klo 12–15

2) Tekoäly opettajan työn tukena, 2 op

Koulutuspäivät;
to 26.9. klo 12–15
ke 2.10. klo 12–15
ke 9.10. klo 12–15
ke 30.10. klo 12–15

Kouluttaja(t)

Annukka Pesonen (HAMK)
Janne Länsitie, Lotta Pakanen, Minna Pesonen ja Tommi Karjalainen (Oamk)
Ella Eld (Koulutuskuntayhtymä Tavastia)

Yhteystiedot

Koulutussuunnittelija, Ammatillinen opettajankoulutus
050 4320291

Muuta koulutukseen liittyvää tietoa

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja kohderyhmään kuuluvalle osallistujalle maksuton.