Onko sinulla ongelma ratkaistavaksi?

Anna yrityksestäsi tai organisaatiostasi haaste ratkaistavaksi Oamkin monialaiselle opiskelijatiimille!

Mistä on kyse?

Opiskelijamme ratkovat monialaisissa tiimeissä yritysten, organisaatioiden ja yhdistysten toimeksiantoja. Toimeksianto ja kehitetty ratkaisu eivät maksa mitään. Eri alojen opiskelijamme työskentelevät tiimeissä ja tapaavat säännöllisesti toimeksiantajia haastatellen heitä. Opintojakson kesto on 8 viikkoa, jonka aikana opiskelijamme tarvitsevat toimeksiantajan aikaa vain muutaman tunnin verran.

Mitä tapahtuu?

  1. Monialaiset opiskelijatiimit aloittavat tutkimalla ja arvioimalla saatua ongelmaa sekä sen tarjoamia mahdollisuuksia että taustalla vaikuttavia tarpeita.
  2. Seuraavaksi tiimit suunnittelevat, mallintavat ja testaavat ongelmaan kehitettyä ratkaisua potentiaalisilla käyttäjillä.
  3. Lisäksi tiimit tutkivat, kuvaavat ja testaavat kehitetyn ratkaisun liiketoiminnallisia näkökulmia.
  4. Lopuksi tiimit esittelevät ratkaisuehdotukset testituloksineen toimeksiantajalle.

Mitä yritys saa?

Tiimin työskentelyn pohjalta syntyvä ratkaisuehdotus on esimerkiksi käyttäjillä halutussa toimintaympäristössä testattu ideapaperi, palvelun tai tuotteen prototyyppi. Liiketoiminnallinen tarkastelu kuvaa ratkaisuehdotuksen toimivuutta ja hyödyllisyyttä yritykselle tai sen asiakkaalle. Halutessaan tiimeille ja toimeksiantajalle Oamk tarjoaa opintoina jatkopolun ratkaisun viemiseksi esimerkiksi valmiiksi tuotteeksi tai palveluksi.

Olin yritykseni kanssa casena opintojaksolla. Case pureutui Perhe Breikkeri -palvelumme tunnetuksi tekemiseen. Moniammatillinen opiskelijatiimi haastatteli minua ja kuunteli toiveitani, asiakaskohderyhmäämme ja potentiaalisia asiakkaitamme. Tiimi perehtyi, ratkoi ja lopuksi esitteli tulokset. En voinut kuin kiittää ja ihailla. Palautekeskustelu oli molemmin puolin innostava: sain antaa positiivista palautetta opiskelijoille heidän onnistumisestaan ja kuulin myös jokaisen palautteen siitä, mitä olivat itse prosessista oppineet ja saaneet. Oli ilahduttava kuulla, että olin ollut inspiroiva ja onnistunut rohkaisemaan heitä eteenpäin. Itse sain yrittäjänä opiskelijoilta hyvin konkreettisia ratkaisuideoita, joita lähden toteuttamaan. Suosittelen muillekin yrittäjille. – Sanna Virtanen, toimitusjohtaja, Happia Oy

Yrityksen haaste ja sen kuvaus

Yrityksen toimeksianto voi olla isompi kokonaisuus tai yksityiskohtainen ongelma. Ongelmaa tai haastetta kannattaa pohtia tarkkaan, jotta siitä muodostuu monialaiselle tiimille mielenkiintoinen ongelma ratkaistavaksi. Otamme mahdollisesti yhteyttä toimeksiannon muokkaamiseksi. Monialaisen opiskelijatiimin kanssa on mahdollista kehittää jotain todella uutta.

Yhteistyötä varten tarvitsemme seuraavat tiedot:

  1. Ongelma tai haaste mahdollisimman mielenkiintoisesti pohdittuna ja kuvattuna
  2. Yhteyshenkilö ja yhteystiedot
  3. Kehitetyn ratkaisun omistusoikeudet (IPR)
  4. Toimeksiantajan sitoutuminen maksimissaan 6 tunnin ajaksi noin 8 viikon mittaisen opintojaksolle.

Täytä alla oleva lomake ja anna opiskelijoidemme auttaa!

Lähetä toimeksiantosi

 

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.








Hyödyntämisoikeudet (IPR) jää kehittämistehtävän jälkeen: *

Hyväksyn tietojeni tallentamisen Oamkin tietosuojainfon mukaisesti. *

Suostun ajankäyttöön 6 tuntia 8 viikon aikana. *